NAJAVLJEN 10. FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI U RIJECI

8. studenog 2017. | Kategorija: Kultura
književnik Valerio Orlić

književnik Valerio Orlić

KULTURA – Najavljen je 10. Međunarodni festival književnosti “Dani prijatelja knjige” koji se održava u Rijeci od 9. studenog do 12. studenog, a u organizaciji Hrvatskog književnog društva.

„Festival počinje u 19 sati u prostorijama makedonskog kulturnog društva Ilinden u Rijeci gdje će se održati serija prezentacija knjiga. Sljedećeg dana program se nastavlja u 11 sati „Ispod krošnje kestena“ u blizini spomenika J.P.Kamova, zajedno s nagrađivanom djecom O.Š. Donja Vežica povodom sjećanja na preminulog riječkog haiku pjesnika Borivoja Bukve“, rekao je voditelj festivala Valerio Orlić.

„U 18 sati u Gradskoj vijećnici održava se svečana podjela nagrada te će one biti uručene ovogodišnjim dobitnicima čiji je središnji dio svakako dodjela međunarodne nagrade Hrvatskog književnog društva koja ove godine ide bosanskohercegovačkom književniku Anti Zirdumu. U subotu se program nastavlja s književnim jutrima u 11 sati u kafeu Dnevni boravak, a u 18 sati u Filodrammatici gdje će se prezentirat novi broj časopisa za kulturu i književnost Književno pero. U Braceri će se održati poetska noć, a posljednjeg dana festivala druženje s književnicima će se održati u Filodrammatici“, zaključio je Orlić.

bosanskohercegovački književnik Ante Zirdum dobitnik međunarodne nagrade 

„Časopis Književno pero i ovoga puta donosi mnoštvo tekstova autora iz Hrvatske i inozemstva. Ali ovoga puta ipak je središnja tema obilježavanje 10 godina postojanja Hrvatskog književnog društva. Riječ je o značajnom jubileju jer se Hrvatsko književno društvo pokazalo prijeko potrebnim na hrvatskoj književnoj sceni, a što se potvrđuje time da je dosad u nakladi društva objavljeno više od 100 naslova, osnovane su brojne podružnice širom Hrvatske, stalno se povećava broj članstva, pokrenulo se 12 raznolikih kulturnih manifestacija i kolonija širom Hrvatske i već se 10 godina uspješno samostalnim financijskim snagama objavljuje međunarodni časopis Književno pero. Svi koji su upoznati sa stanjem u kulturi znaju koliko je to impresivno“, rekao je glavni urednik časopisa Ernie Gigante Dešković.

knjige„Pozivamo sve ljubitelje kulture i književnosti neka nam se pridruže i zajedno s nama proslave 10 godina Hrvatskog književnog društva“, zaključio je prof. dr. sc. Vinko Ribarić. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone