NA RUBU OPSTANKA – HNK IVANA pl. ZAJCA U PROBLEMIMA, TRAŽE DONACIJE OD GRAĐANA

14. rujna 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

RIJEKA – Nakon što je prošle godine HNK Ivana pl. Zajca tražio pomoć i donacije svoje publike za uređenje WC-a u kazalištu koji su bili van upotrebe, očito je korona-kriza dodatno uzdrmala poslovanje ovog riječkog hrama kulture.

Naime, prošle godine iz HNK Ivana pl. Zajca su se obratili sa zanimljivom obavijesti: Poštovana publiko, zbog tehničkih razloga toalet nije u upotrebi. Ukoliko želite donacijama sudjelovati u obnovi Kazališta, obratite nam se mailom na obnova@hnk-zajc.hr, sada je stigla još jedna obavijest – ali mnogo dramatičnija.

Poruku prenosimo u cijelosti:

Poštovana publiko,

Gotovo svaku večer, već desetljećima, izlazimo pred vas na pozornicu riječkog Kazališta jer vaš aplauz i podrška razlog su postojanja HNK Ivana pl. Zajca.

Riječka je publika oduvijek snažno podupirala svoje kazalište i pomagala u obnovi zgrade i produkciji programa.

Danas, zbog epidemioloških mjera smijemo koristiti upola manje mjesta u gledalištu po izvedbi, a i brojnoj našoj stalnoj publici se financijska situacija i sigurnost promijenila te više nisu u mogućnosti dolaziti u kazalište.

MARIN BLAŽEVIĆ: Naše riječko kazalište je na rubu opstanka! 

Kao i mnoga kazališta u svijetu, pandemija je i vaše i naše riječko Kazalište dovela do ruba opstanka. Premda smo svi zahvalni prije svega Gradu Rijeci, dakle u prvom redu građankama i građanima Rijeke, što nam omogućuju da radimo i stvaramo, troškovi produkcije programa pokrivaju se najvećim dijelom iz prihoda od prodaje programa. Zahvaljujući programu Europske prijestolnice kulture, još mjesec dana uspijevat ćemo izvoditi predstave i koncerte koji bi nam bili teško dostupni i u “normalnim” godinama, a potpuno nezamislivi u godini u kojoj su već do sada prihodi od prodaje programa smanjeni za preko 60%.

Stoga vas molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, uz kupovinu pretplate ili ulaznice na našoj blagajni, pridodate određeni iznos koji će biti zabilježen kao donacija i upotrijebljen isključivo za produkciju kazališnih programa ove sezone.

Svaki donirani iznos je važan, bit će evidentiran i moći ćete provjeriti za koji trošak produkcije programa je korišten.
Ukoliko biste željeli darovati i donaciju neovisno o ulaznicama i pretplatama, to će biti moguće uplatom na žiro-račun:
HNK Ivana pl. Zajc Rijeka
IBAN: HR2623600001102027960
poziv na broj: datum uplate.

Vjerujemo da ćemo zajedno prebroditi i ova teška vremena kad se Kazalište bori za opstanak i od srca vam zahvaljujemo na svakoj pomoći!

U potpisu ovog apela za pomoć opstanku kazališta stoje:

Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame

Maša Kolar, ravnateljica Baleta

Giulio Settimo, ravnatelj Talijanske drame

dr.sc. Marin Blažević, intendant

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone