NA KVARNERSKIM PROMETNICAMA – VOZIO SA 2,34 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

9. listopada 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

trafic auti gužva prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 31 prometna nesreća u kojima su tri osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. Izdvajamo nesreću u kojoj je teže ozlijeđen 62-godišnji slovenski državljanin, a koja se dogodila u subotu, 7. listopada oko 12 sati na području Malog Lošinja. Upravljajući motociklom marke Kawasaki iz smjera Osora prema mjestu Punta Križa, kako bi izbjegao divljač na cesti, 62-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom te s motociklom pao na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka.
U spomenutom razdoblju je provedena i preventivno-represivna akcija nadzora vožnje pod utjecajem alkohola. Tako je od 196 kontroliranih vozača u vožnji, pod utjecajem alkohola zatečeno njih 25. Najveća koncentracija alkohola je evidentirana kod 59-godišnjeg vozača motocikla marke Piagio koji je u subotu, 7. listopada oko 22 sata zatečen u središtu Crikvenice pod utjecajem alkohola od 2,34 g/kg. Istu večer oko 20.30 sati i u Rijeci je na Brajdici zatečen 55-godišnji hrvatski državljanin dok je upravljao teretnim vozilom marke VW Transporter s koncentracijom alkohola od 2.20 g/kg.
Osim navedenih prekršaja, policija je jučer evidentirala u Vukovarskoj ulici u Rijeci i 31-godišnjeg počinitelja, hrvatskog državljanina, koji je upravljao neregistriranim vozilom marke Opel Corsa, koje nema ni obvezno osiguranje. Vozilom je upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Kao i drugi počinitelji prometnih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema Zakonu o osobnoj iskaznici. U cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone