MULJATOR – Krivotvorenjem isprave i računalnom prijevarom oštetila nasljednike

25. siječnja 2024. | Kategorija: Hrvatska

policijaRIJEKA – Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprave i računalna prijevara.
 
Riječ je o osobi za koju je provedenom kriminalističkom obradom utvrđenom kako je u travnju prošle godine na području Gorskog kotara u ugovoru o kupoprodaji motornog osobnog vozila krivotvorila potpis pokojnog 74-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika tog vozila i prijepis istog pred službenim osobama učinila na svoje ime.

Nakon toga je u sljedećih nekoliko dana i više puta nedozvoljeno koristila bankovnu karticu pokojnika te na bankomatima podizala novac s njegovog računa. Time je pravne nasljednike pokojnog 74-godišnjaka oštetila za oko 3.600 eura.
 
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 61-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone