MODRIĆ: MAMIĆU SAM DAVAO NOVAC NA RUKE

13. lipnja 2017. | Kategorija: Hrvatska

zdravko mamic dinamoCRNA KRONIKA – kako prenosi HRT, poznati hrvatski nogometaš Luka Modrić iznio kako je novac davao na ruke Zdravku Mamiću. Naime, u 9 sati na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje braći Mamić, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru koji se terete da su izvlačili novac iz Dinama, a sve na štetu državnog proračuna jer – podsjetimo – Dinamo je dobivao znatna sredstva upravo iz proračuna Grada Zagreba, ali i države.

“Luka Modrić je naveo da je za Dinamo počeo igrati s 14 godina i bio tamo do 22. godine. Kad je prešao u Tottenham to je bilo za oko 21 i 23 milijuna eura”, ni sam Modrić nije znao točan iznos.
“Ugovor s Dinamom potpisao je 2004. i nije imao menadžera, a potpisivanju su bili nazočni njegovi roditelji”, navodi HRT “a tu je bio i aneks koji je regulirao podjelu zarade od mogućih transfera.” Uglavnom, po Modrićevim kasnijim riječima zarada transfera se dijelila 50%-50%, on – Dinamo.
Transfer prema Tottenhamu je 50% plaćen na račun Dinama, a 50% na račun Modrića. Tada je Modrić od tog dijela na ruke davao dio koji pripada Mamiću, a to je isplaćivao na ruke Mamićevu sinu ili bratu. Prema optužnici, Modriću je za transfer u Tottenham isplaćeno 67 mil. kn, od čega je Zdravku Mamiću dao 52 mil.
U jednom trenutku Mamić je pokušao izazvati nered u sudnici, pa ga je sudac opomenuo i iznio da će ga kaznizi. “Pa meni visi deset godina zatvora”, navodio je Mamić, a sudac mu je odgovorio “Dobro ja znam što vama visi, ali to vam ne daje za pravo da se ovako ponašate”.
(hrt)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone