MIGRANTI HRVATSKU POLICIJU GAĐALI KAMENJEM, IMA OZLIJEĐENIH

25. listopada 2018. | Kategorija: Hrvatska
Dio ilegalnih imigranata zaustavljenih na hrvatskoj granici

Dio ilegalnih imigranata zaustavljenih na hrvatskoj granici

HRVATSKA – Tema o kojoj smo puno pisali napokon je na stranicama ostalih medija: migrantska kriza je Hrvatskoj već stigla poput vode do vrata, a nitko se ozbiljno ne bavi tim problemom koji je – uopće nije upitno – najveći izazov Hrvatske od kraja rata. Više stotina migranata – isključivo muškaraca između 20 i 50 godina – pokušalo je nasilno preći u Hrvatsku nedaleko GP Maljevac, s ciljem kretanja prema Kvarneru i vjerojatno dalje na zapad.

Po informacijama iz Bosne i Hercegovine ilegalni migranti ove grupe uglavnom dolaze iz područja koja nisu zahvaćena ratom, a prednjače oni iz Pakistana. U pokušaju ilegalnog ulaska u Hrvatsku migranti su koristili nasilje te su gađali kamenjem hrvatske policajce, zapalile vatru, a ima ozlijeđenih među policajcima. Još su teže prošli policajci Bosne i Hercegovine koji su malobrojni i loše opremljeni doslovno pregaženi od agresivne mase koja se zatim zaustavila ispred hrvatske policije.

Iako MUP navodi da je stanje pod kontrolom informacije s terena govore da je hrvatske policije malo i teško se nosi s migrantima kojih je svakim trenom sve više. Naime, na području Kladuše i Bihaća po procjenama – jer nitko u Bosni i Hercegovini ne vrši detaljan popis – je oko 8.000 migranata.

Doznaje se da svi migranti imaju istu priču koju ‘prodaju’ medijima: policija ih tuče, svi dolaze iz ratom zahvaćenih prostora, svi u Hrvatskoj već imaju izgubljeno dijete i oni ga traže.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone