MIGRANTI DONIJELI ŠUGU U RIJEČKI ZATVOR?

3. veljače 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Tiha invazija Europe?

Tiha invazija Europe?

RIJEKA – Zbog navodne osjetljivosti i političke korektnosti podatak koji se, kako se doznaje, pojavio vezano uz pojavu šuge u riječkom zatvori hrvatski mediji su jednostavno prešutjeli. Naime, prema dostupnim informacijama pojava šuge u riječkom zatvori korespondira s dolaskom nekoliko ilegalnih migranata koji su kratkotrajno bili dopremljeni u zatvor. Navodno su upravo oni donijeli šugu koja se tada proširila zatvorom.

Šuga je zarazna parazitska bolest kože.

Šuga je zarazna parazitska kožna bolest. Grinja koja ju uzrokuje živi u površinskom sloju kože u kojemu kopa kanaliće u koje oplođena ženka polaže jaja. Na čovjeku grinje mogu živjeti 1-2 mjeseca, a izvan njega obično ne prežive dulje od 48-72 sata. Temperatura od 50°C tijekom 10 minuta ih ubija. Šuga se pojavljuje kod nehigjenskih uvjeta koji su prisutni kod ilegalnih migranata.

Može se pretpostaviti da su mediji prešutjeli ovu sumnju – koja, naglašavamo, još nije potvrđena, ali za nju postoje snažne indicije – iz razloga tzv. političke korektnosti. No pitanje je koliko je opravdano zbog tzv. političke korektnosti prešutjeti činjenice i istinu? (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone