MEĐUNARODNI DAN NENASILJA

3. listopada 2016. | Kategorija: Europa & svijet
nasilje tuča

Stop nasilju

RIJEKA – Međunarodni dan nenasilja i rođendan Mahatme Gandhija obilježen je okruglim stolom u održanim u Gradskoj vijećnici i simboličnim činom sadnje lipe u parku uz Spomenik oslobođenja na Delti. Program je priredila udruga Joga u svakodnevnom životu, u suorganizaciji s Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu i Gradom Rijeka.
Međunarodni dan nenasilja kojeg su Ujedinjeni narodi proglasili na rođendan Mahatme Gandhija indijskog vođe, koji je svojim djelovanjem postao simbol nenasilne borbe za mir, obilježen je okruglim stolom u održanim u Gradskoj vijećnici na kojem su učešće uzeli Nj.E. Sandeep Kumar, veleposlanik Indije u Hrvatskoj, Vojko Obresnel gradonačelnik Rijeke, dr Manfred Stepponat, predstavnik Sri Swami Madhavananda World Peace Council-a i predsjednik International Fellowship Yoga in Daily Life, MM Swami Vivekpuri, predsjednik Hinduističke vjerske zajednice, Vivian Špacapan, predstavnica Židovske općine Rijeka, Dinko Tamarut, predsjednik antifašista PGŽ-a, Vedran Obućina, politolog i publicist, Mladen Zlamalik, predsjednik Hrvatsko-indijskog društvo prijateljstva, Olena Stublija, predstavnica Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva, Jadran Mandekić, voditelj projekta „Rijeka – zdravi grad“ i Kornelija Mrnjaus – predstojnica Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Hajrudin ef. Mujkanović – glavni Imam Islamske zajednice u Rijeci, ispričao se iznenadnim obvezama, ali je uputio pozdravno pismo koje je pročitano na okruglom stolu, kao i pismo prorektorice riječkog sveučilišta Snježane Prijić-Samaržija.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone