MATULJI – Završena energetska obnova područne škole i dječjeg vrtića u Rukavcu

13. srpnja 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

matulji školaMATULJI / RUKAVAC – Završeni su svi radovi na energetskoj obnovi područne škole i dječjeg vrtića u Rukavcu ukupne vrijednosti 1.112.698,88 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 324.349,47 kn, kao i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s iznosom od 271.208,08 kn. Izvođač radova je u proteklom razdoblju postavio novu toplinsku izolaciju vanjskih zidova sa ETICS fasadnim sustavom i dodatno izolirao krovište zgrade s čime je zgrada zadovoljila uvjete za dobivanje certifikata A+ energetskog razreda. 

Načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković je istaknuo zadovoljstvo postignutim rezultatima ovog projekta energetske obnove te posebno istaknuo: – zahvaljujem se svima koji su sudjelovali na ovom projektu i doprinijeli da područna škola i dječji vrtić u Rukavcu dobiju kvalitetnije uvjete boravka i rada uz dugotrajnu uštedu u potrošnji energije. Općina Matulji će i nadalje svim svojim resursima nastojati obnavljati javne objekte u na svojem području koristeći sva raspoloživa bespovratna sredstva iz Europskih fondova i nacionalnih programa.

 

Sanacijom i postavom toplinske izolacije na sve vanjske zidove te dodatnom izolacijom krovišta zgrade ostvarili su se svi ciljevi projekta, kako ističe voditeljica projekta iz Općine Matulji, Astra Gašparini: – smanjena je buduća potrošnja energije za grijanje i hlađenje na godišnjoj razini za 77,80% uz smanjenje emisije CO2 od 54%, a ujedno su osigurani kvalitetniji uvjeti boravka i rada u područnoj školi i dječjem vrtiću u Rukavcu. 

Završna konferencija za medije održana je dana 13.07.2020. na platou područne škole i dječjeg vrtića u Rukavcu uz nazočnost ravnateljice Dječjeg vrtića Matulji, Jelene Stepić, koja je istaknula: – zahvaljujem se Općini Matulji i svima koji su radili na ovom projektu da našoj djeci i osoblju koje radi i brine o područnoj školi i dječjem vrtiću osiguramo još bolje i kvalitetnije uvjete boravka i rada.

Direktor tvrtke Kalun gradnja d.o.o., g. Marko Vukušić, koja je izvodila radove naveo je da su svi radovi uspješno izvedeni prema projektu, a radi se o cjelovitoj obnovi fasade te sanaciji i dodatnoj izolaciji ravnog i kosog krova te zamjeni manjeg dijela stolarije.

 

 

Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Općine Matulji.

 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone