MASERKA OPLJAČKALA STARICU

7. veljače 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

starica umirovljenici nesreća tugaRIJEKA – Policija je jučer zaprimila prijavu 82-godišnje hrvatske državljanke, okradene u svom stanu na području Podvežice u Rijeci te ponovo upozorava građane, naročito one starije životne dobi da paze koga puštaju u svoj dom.

Naime, oštećena je prihvatila masažu aparatom za masiranje, koju su joj ponudile dvije za sada nepoznate ženske osobe. Ništa ne sumnjajući pustila ih je u svoj dom te po njihovu odlasku primijetila da su iskoristile trenutak kad nije pazila te joj otuđile nekoliko tisuća kuna.

“Stoga, i ovom prilikom podsjećamo građane da ovakva kaznena djela nisu rijetkost te da počinitelji, koji u pravilu rade u paru, iskorištavaju povjerenje ili nepažnju oštećenih ili ih dovode u zabludu. Najčešće se predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, policije, kao razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači, organizatori raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici vjerskih skupina… Ponekad građane dovode u zabludu prikazujući tjelesne nedostatke koji u stvarnosti ne postoje (sljepoća, gluhonijemost i slično) ili se pak predstavljaju kao stradalnici požara, poplava, potresa i drugih nepogoda. U pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih djela (u većini slučajeva prijevara i krađa)”, navode. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone