MALOLJETNI ROMI KRADU PO NOVOM VINODOLSKOM

2. ožujka 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
policijaNOVI VINODOLSKI – Inače miran Novi Vinodolski sve češće muče krađe. Stvari su toliko eskalirale da se tema ovih krađa našla i na Gradskom vijeću. 
Snježana Klaić prva je navela slučaj žene iz Novog koju su napali mladi Romi i srušili ju na pod u pokušaju krađe torbice. Gradonačelnik Velimir Piškulić tako je rekao ono što ustvari svi u Novom znaju: “Više nema dana bez poziva građana koji prijavljuju nekakvu krađu. Grupa mladih Roma od oko 14 godina krade sve. Po supermarketima, ali i napadaju ljude na ulici. Stvari izmiču kontroli jer ti mladići nose i noževe u školu”, naveo je Piškulić.
“Više se ne zna što učiniti. Jedino rješenje je da se te dvije romske obitelji isele s područja Novog. Riječ je o dvije obitelju koje čine 34 člana i svi žive u bivšoj klaonici u naselju Krasa u vrlo lošim uvjetima. Krov samo što se ne uruši, djeca dobivaju oboljenja poput svraba i ako se nešto ne poduzme, doći će do epidemije među svom školskom djecom”, naveo je.
“Ovo traje već 10 godina i prošlo je tisuću odbora za manjine, predstavnici Roma, Centar za socijalnu skrb, MUP-a, ali nikada ništa”, zaključio je Piškulić i prokazao još jednom posve neučinkovit sustav koji puno govori o pravima manjina, a malo ili ništa ne poduzima za sigurnost većine. (kv)
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone