MALI LOŠINJ – TEČAJ ZA KORIŠTENJE SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

14. veljače 2021. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
cresko-lošinjski arhipelag

cresko-lošinjski arhipelag

GRAD ORGANIZIRAO BESPLATNI TEČAJ ZA OBNOVU ISKAZNICA ZA KORIŠTENJE SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA ZA POLJOPRIVREDNIKE - 

U sportskoj dvorani na Bočacu u organizaciji Grada održan osnovni i dopunski tečaj za obnovu iskaznica za kupovinu sredstava za zaštitu bilja za poljoprivrednike.
U dva termina, poštujući epidemiološke mjere, tečaju je prisustvovalo 45 poljoprivrednika sa područja Malog Lošinja, manjih mjesta i otoka. Grad Mali Lošinj je svima njima u punom iznosu pokrio cijenu tečaja u vrijednosti gotovo 21 tisuće kuna.
Za sve one koji nisu danas prisustvovali, organizirat će se dodatni tečajevi, a prijave se primaju kod Višnje Morić u gradskoj upravi.
Inače, Grad Mali Lošinj unatrag nekoliko godina ulaže velike napore u valorizaciju poljoprivrednog zemljišta, a posljednja u nizu primjera je Odluka o davanju u zakup gradskog poljoprivrednog zemljišta za samo 1 lipu po kvadratu. Ulagalo se i u poljoprivrednu infrastrukturu, pa se tako za više od 100 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na području Velog Lošinja, Ćunskog i Punte Križa u proteklih nekoliko godina uložilo više od milijun kuna za vodoopskrbu, ali se i direktno poticalo obiteljska poljoprivredna gospodarstva sufinanciranjem nabavke strojeva i opreme.
Na posljednji dan 2020. godine potpisani su ugovori za potpore za 89 poduzetnika i poljoprivrednika s područja Grada Malog Lošinja u visini od 445 tisuća kuna, a sve ukupno u prethodnim godinama gotovo 5 milijuna kuna potpora.
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone