MALI LOŠINJ – KONSTITUIRANO NOVO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE

3. ožujka 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

Mali Lošinj

Mali Lošinj

MALI LOŠINJ – Izborom dječje gradonačelnice Jelene Todorović na današnjoj konstituirajućoj sjednici Dječjeg Gradskog vijeća, službeno je započeo novi saziv dječjih vijećnika sa radom.

Naime, sukladno Statutu Dječjeg gradskog vijeća 10. listopada 2019. objavljen je početak izbora za članove Dječjeg gradskog vijeća na temelju kojeg su izabrani slijedeći članovi: iz 4.razreda Antun Cvitkušić, Medea Desanti, Ani Marijanović i Edin Cvijić, iz 5.razreda Noa Margeta, Sindy Antolović, Gabriela Stipanov i Zora Goleš, iz 6.razreda Matej Božić, Sarah Paola Razum i Ena Škoda, te iz 7.razreda Lana Kličković, Jelena Todorović i Kristian Baumgarten.

Na sjednici su prisustvovali gradonačelnica Ana Kučić sa suradnicima, ravnateljica Osnovne škole Olivela Franko te Jadranka Hoffman iz Društva Naša djeca. One su ukratko upoznale nove vijećnike sa radom, aktivnostima i Statutom Dječjeg gradskog vijeća.

Inače, Dječje gradsko vijeće je aktivnost koja omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu Grada. Isto tako, omogućava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u gradu.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone