MALI LOŠINJ DOBIO NA UPORABU 2 NEKRETNINE ZA SMJEŠTAJ DEFICITARNIH KADROVA

3. listopada 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

mali lošinjMALI LOŠINJ – U Ministarstvu državne imovine danas su ministar Mario Banožić i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić potpisali Sporazum o davanju na uporabu dvije nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u svrhu smještaja osoba deficitarnih zanimanja, stoji u objavi Grada Malog Lošinja.

U naravi radi se o 2 nekretnine sa ukupno 8 stambenih jedinica u Nerezinama. Potpisivanju ugovora nazočio je i ministar turizma Gari Cappelli. Nekretnine površine od 50 i 94 kvadratna metra tloctra se gradu Malom Lošinju dodjeljuju na uporabu bez naknade i za vrijeme dok postoji potreba za smještaj osoba deficitarnih zanimanja. Gradonačelnica Kučić zahvalila je ministru Banožiću i njegovim suradnicima što su omogućili da se osobama određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na Malom Lošinju osigura smještaj.

„Ovaj današnji sporazum primjer je angažiranosti, senzibiliteta i učinkovitosti Ministarstva državne imovine“, rekla je Kučić.

“Potpisivanje Sporazuma samo je potvrda da Vlada Republike Hrvatske osluškuje potrebe s terena i učinkovito promišlja. Raduje me što će se nekretnine staviti u funkciju. Ovo je dobar primjer suradnje državnih i lokalnih institucija za dobrobit šire zajednice i bolju kvalitetu života“, rekao je tom prilikom Banožić. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone