LUKA RIJEKA JE STIGLA DO TOGA DA JE VELIKA VIJEST UVEĆANJE KAPACITETA SKLADIŠTA

2. siječnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Nova-skladišta-na-Terminalu-Škrljevo-3RIJEKA – Svi znaju gorku istinu. Današnja luka u Rijeci tek je blijeda slika one luke koja je bila. Desetine brodova na vezu i još toliko u luci, nekada svakodnevica, danas tek san. Danas je stiglo vrijeme kad je vijest ukoliko luka otvori ili proširi skladište. Pa su se tako iz Luka Rijeke upravo s tim pohvalili. Istina, značajna je to investicija i pohvala aktualnoj upravi, ali ipak uvijek ostaje to sjećanje na velike prošle dane. Uglavnom, Luka Rijeka d.d. otvorila je naime nova skladišta na Terminalu Škrljevo, na adresi Kukuljanovo 460. Riječ je 26.000 m² zatvorenih skladišta, 36.000 m² novoizgrađene nadstrešnice, čime se ukupna površina terminala povećala na više od 400.000 m²

Nova skladišta i nadstrešnice izgrađene su uz postojeća stara skladišta površine 30.000 m², te nadstrešnice oko starih skladišta 10.000 m². Sveukupan natkriveni prostor iznosi 100.000 m², dok je površina kontejnerskog depoa 12.000 m².

“Ukupna vrijednost ove značajne investicije u ovoj fazi iznosi 30 milijuna eura. Projekt je započet 2013. godine, a gradnja u kolovozu 2016. godine. Po preuzimanju novih skladišta, u zadnjoj fazi projekta planirana je obnova postojećih starih skladišta izgrađenih 70-tih godina prošlog stoljeća”, navodili su iz Luka Rijeka.

Predsjednik Uprave Luka Rijeka – Vedran Devčić je kazao kako je ovaj pozadinski terminal najveća investicija u proteklih 40 godina, financirana iz 300 milijuna kuna svježeg kapitala dokapitalizacije Luka Rijeka d.d.Kako je rekao Vedran Devčić, ovo je prva u nizu investicija, nakon koje slijedi obnova starih skladišta na Škrljevu, a zatim obnova infrastrukture u bazenu luke Rijeka i Bakar.

Čestitajući na otvaranju novih kapaciteta koji će nesumnjivo doprinijeti jačanju konkurentnosti riječkog prometnog pravca i koji predstavljaju primjer uspješnog poslovanja, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako da se sada dobro vidi koliko je velika i snažna bila vizija ljudi koji su planirali razvoj luke i grada 70-tih godina prošlog stoljeća, odredivši prostor na Škrljevu za logistiku luke. „ Ovim činom se najvjerojatnije otvara i mogućnost da se dio prostora koji koristi luka, u centru grada, oslobodi za izgradnju novih urbanih sadržaja“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Uz brojne uzvanike, otvorenju skladišta nazočili su gradonačelnik Bakra – Tomislav Klarić , predsjednik Gospodarske komore Hrvatske – Luka Burilović , izaslanica ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, državna tajnica za more Maja Markočić Kostelac te izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar državne imovine – Goran Marić.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone