LOŠINJ – OMOGUĆENO PROŠIRENJE UGOSTITELJSKIH TERASA BEZ NAPLATE

10. lipnja 2020. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Mali Lošinj

Mali Lošinj

MALI LOŠINJ – S obzirom na posebne uvjete pod kojima su ugostiteljski objekti obvezni poslovati u narednom razdoblju, a zbog situacije uzrokovane uvjetima proglašenja epidemije bolesti COVID-19, gradonačelnica Ana Kučić donijela je Odluku po kojoj se korisnicima javnih površina za postavljanje ugostiteljske terase omogućava proširenje ugostiteljskih terasa bez dodatne naplate sukladno prostornim i tehničkim uvjetima koji će se utvrditi na licu mjesta.

„Mogućnost besplatnog proširenja terasa još je jedna od mjera koje donosimo kako bi što više pomogli našim ugostiteljima u prilagođavanju propisanim epidemiološkim mjerama i uvjetima.“ pojašnjava gradonačelnica Ana Kučić.

Zahtjevi za proširenje ugostiteljskih terasa mogu se poslati na e-mail (roberta.malenica@mali-losinj.hr) ili predati u pisarnici Jedinstvenog upravnog odjela. Informacije u vezi obračuna poreza mogu se dobiti na e-mail: roberta.malenica@mali-losinj.hr ili na mob. 099/218-9165.

Zahtjevi će se razmatrati tako da će se utvrđivati stanje na terenu te pod uvjetom da prostorni i tehnički uvjeti omogućavaju proširenje ugostiteljske terase, u površini koja će se utvrditi na licu mjesta s obzirom na uvjete u prostoru. Isto tako, sukladno Odluci o porezu na korištenje javnih površina Grada Malog Lošinja zbog izvanrednih okolnosti izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 svim korisnicima javnih površina koji sklapaju ili imaju sklopljen ugovor s Gradom Malim Lošinjem odobrava se 20% popusta na iznos obračunatog poreza za 2020. godinu.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone