KVARNERSKI REKORDER OVOG VIKENDA JE IMAO 2,58 g/kg

18. veljače 2019. | Kategorija: Hrvatska

policija pijani prometKVARNER – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 28 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a šest je osoba lakše ozlijeđeno.

Teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač motocikla marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka koji je 16. veljače oko 16.30 sati sudjelovao u prometnoj nesreći u Matuljima. Motociklom je upravljao brzinom neprilagođenom uvjetima i stanju kolnika te udario u stražnji dio osobnog vozilo koje se kretalo istim smjerom, nakon čega je zajedno s motociklom pao na kolnik. Radi zadobivenih ozljeda prevezen je u KBC Rijeka.

Tijekom vikenda na području Mošćeničke Drage, Kastva, Kostrene, Rijeke i Raba dogodile su se prometne nesreće u kojima su vozači osobnih vozila bili pod utjecajem alkohola između 1,17 i 1,83 g/kg. U prometnoj nesreći na Rabu lakše je ozlijeđen 60-godišnji vozač motocikla, stradao u sudaru s osobnim vozilom, dok u ostalim prometnim nesrećama srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Dvojica vozača, 60-godišnji državljanin Njemačke (1,83 g/kg) i 29-godišnji hrvatski državljanin (1,72 g/kg), sudionici prometnih nesreća u Mošćeničkoj Dragi i na području Kastva su zadržani u službenim prostorijama policije.

Zbog opasnosti da će ugrožavati sigurnost prometa na cestama u službenim prostorijama policija je zadržala i 36-godišnjeg vozača osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,58 g/kg. Ovaj vozač je zaustavljen u noći 17. veljače u Crikvenici, a osim alkoholiziranosti utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Zadržan je i 60-godišnji vozač zatečen sinoć oko 20.40 sati na području Malinske dok je osobnim vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,97 g/kg. Policija je zadržala i 42-godišnjeg vozača koji je 15. veljače oko 23.30 sati zaustavljen u Ulici Frana Kresnika u Rijeci, a koji je osobnim vozilom upravljao u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i pri koncentraciji alkohola od 0,89 g/kg.

Osim toga, u Rijeci u Zametskoj ulici 16. veljače oko 17.10 sati policija je uočila vozilo koje je krivudalo te je nakon zaustavljanja utvrđeno da vozilom upravlja 60-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,74 g/kg.

Na području Crikvenice 16. veljače zaustavljen je 37-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje zatečen kako upravlja tehnički neispravnim i neosiguranim osobnim vozilom.

U noći 17. veljače na području Bribira zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i bez osobnih isprava, dok je jučer poslijepodne na području Vrbovskog, kod vijadukta Zečeve drage zaustavljen 25-godišnjak kod kojeg je pronađeno oko 5 grama marihuane i manja količina hašiša i koji je odbio testiranje na droge.

Svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koji su im utvrđeni (nemanje osobne iskaznice, neovlašteno posjedovanje droga, neosigurano vozilo).

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone