KVARNER – Ponovo aktivni ilegalni upadi prema Gorskom kotaru i Kvarneru

23. lipnja 2020. | Kategorija: Hrvatska
Središnji gradski Park u Bihaću je postao zona ilegalnih migranata koji čekaju na priliku kršenja hrvatskog zakona ilegalnog ulaska u Hrvatsku  (foto: Kvarnerski)

Središnji gradski Park u Bihaću je postao zona ilegalnih migranata koji čekaju na priliku kršenja zakona i pokušaja ilegalnog ulaska u Hrvatsku. Niti jedna žena i dijete. Također, svi posjeduju mobilne uređaje. (foto: Kvarnerski)

HRVATSKA - Migrantska kriza u BiH neće eskalirati, ona je već eskalirala. Dovoljno je otići u Veliku Kladušu i Bihać i lako se uvjeriti o koliko velikim razmjerama ovog problema za BiH je riječ. Od Velike Kladuše do Bihaća, putem preko Šturlića i Tržačke Raštele, kreću se stotine migranata, navode mediji iz Bihaća i okolice.

Ove informacije u Hrvatskoj malo tko prenosi, a ukoliko se išta navodi o ilegalnim migrantima onda su to članci koji imaju za cilj blaćenja hrvatske policije jer obavlja svoj posao čuvanja državne granice i stvaranje povoljnijeg javnog mijenja za nastavak ilegalne migracije i cijelog niza protuzakonitih radnji koje ove ilegalne aktivnosti donose: od toga da su ti ilegalni migranti kasnije uglavnom u rukama kriminalnih organizacija u Europi do radikalnih skupina svakojakog predznaka.

Malo tko u Hrvatskoj prenosi izjave i svjedočanstva onih koji se svakodnevno susreću s ilegalnim migrantima, a riječ je o onim istim migrantima koji kasnije se susreću u gorskom kotaru i na Kvarneru.

Sve kuće čiji su vlasnici vani su provaljene!

Pa pogledajmo malo što se to tu dešava:

Na drugoj strani ove migrantske rute, u mjestu Glinica, na samoj granici s Hrvatskom, mještani su bili prisiljeni na prozore i vrata stavili dodatne rešetke. Sanela Ćufurović, mještanka Glinice, kaže: migranti se uvijek kreću u grupama. Sve kuće čiji su vlasnici vani su provaljene. Posljednjih sedmica situacija se smirila jer policija stalno patrolira. Najgore je kad noću ulaze u dvorište”, navodi.

Koliko je sve to blizu govori podatak da je Glinica udaljena od Gorskoga kotara oko 40-tak kilometara, otprilike koliko je Rijeka udaljena od Novog Vinodolskog. Ono što se sada dešava u okolici Bihaća već se počinje dešavati u Gorskomu kotaru i unutrašnjosti Kvarnera, a samo je pitanje vremena kada će se sve preliti na samu obalu Kvarnera!

Navodi se i pojava narkotika među migrantima kao i napadi na djevojke: U Bihaću je prošle sedmice napadnuta djevojka, a prije dva dana u Jablanskoj ulici, u blizini kampa Bira, kod jednog migranta policajci su pronašli 48 paketića marihuane. Tokom redovne kontrole u Jablanskoj ulici policajci su primijetili da se migrant čudno ponaša nakon što je vidio policijsko vozilo. Kontrolirali su ga i pronašli paketiće umotane u aluminijsku foliju. Kasnije je utvrđeno da se radi o marihuani, a migrant je iz Pakistana, 1995. godište. Kod sebe je imao karticu iz kampa Lipa.”

(kv / izvor: biscani.net)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone