KURZ: AUSTRIJA ĆE UVESI ZLOČIN ‘POLITIČKOG ISLAMA’

11. studenog 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Austria si difende dal terrorismo: "Istituiremo il reato di islam politico"

Kancelar Sebastian Kurz: branit ćemo se!

EUROPA – “Austrija će se braniti”, jasan je bio kancelar Republike Austrije Sebastian Kurz nakon terorističkih napada koji su nedavno potresli Austriju. Uspostavilo se da je riječ o napadima s radikalnim islamskim predznakom što je potaklo žustre reakcije.

“Ustanovit ćemo zločin ‘političkog islama” kako bismo mogli nastaviti borbu protiv onih koji nisu teroristi, ali koji stvaraju svoje plodno tlo za teroriste”, naveo je Kurz jasno aludirajući na islamske centre po Austriji i Europi koji nerijetko su izvorište terorista.

“Potreban je snažniji pristup u cijeloj Europi protiv tih boraca, koji su tempirana bomba i stoga prijetnja našim društvima. Mi ćemo ići na mogućnost zatvaranja islamskih centara i džamija za koje uspostavimo vezu s teroristima, pokrenut ćemo akcije za isušivanje financijskih tokova za potporu terorizmu. Uvest ćemo mogućnost doživotnog zatvora ili elektroničkog nadzora za sve one koji su osuđeni za teroristička djela”, zaključio je Kurz.

Polidori: Terorizam u Europi danas ima etiketu islama.

“Terorizam danas ima etiketu islama. Kurz napokon kaže kako stoje stvari. Nikada niste vidjeli teroriste budiste ili hinduiste koji bacaju bombe po Europi, uvijek su to ljudi povezani s islamom. To je jedan fenomen koji treba prihvatiti. To nije rasizam kao što će odmah reći lijeve opcije, to je činjenica”, rekao je zamjenik gradonačelnika Trsta Paolo Polidori kao jedan od prvih s prostora sjevernog Jadrana koji su komentirali ovu odluku.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone