KRK – USVOJEN MODEL SUFINANCIRANJA UDŽBENIKA I PRIBORA

5. srpnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

prazna_ucionica škola djecaKRK – U uredu gradonačelnika, 02. srpnja 2018. godine, održan je 48. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Dinka Pejnović, stručna suradnica za proračun i financije, Ana Bajčić Hrgovčić, stručna suradnica za gospodarstvo i europske fondove, Tamara Žic, stručna suradnica za društvene djelatnosti i Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

Kao uvod u ovotjedni sastanak, što je započeo rješavanjem predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, na zahtjev Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, dvadesettrojici sudionika višednevnog Kampa mladih informatičara Hrvatske s područja Grada Krka, kao i dosad, dodijelit će se financijska pomoć u pojedinačnom iznosu od 350,00 kn. Ovogodišnje 28. izdanje ove sada već dobro znane informatičke smotre, između 27. lipnja i 07. srpnja, bit će održano upravo u gradu Krku, a pored mladih otočana u njegovu će radu sudjelovati ponajbolji hrvatski informatičari srednjoškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.
Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan dodijeljena je i potpora u vrijednosti od 10.477,37 kn za nabavu knjiga kojima će se u povodu kraja školske godine darivati najbolje ovogodišnje učenike. Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir odobrena je pomoć od 3.125,00 kn kojom će se sufinancirati organizacija jednodnevnog izleta svih djelatnika škole u Nacionalni park Sjeverni Velebit. U nastavku, raspravljeni su i usvojeni prijedlozi Odluke o sufinanciranju troškova nabave školskih udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora učenicima osnovne škole za školsku 2018./2019. godinu te Odluke o dodjeli jednokratne potpore (stipendije) učenicima srednje škole za školsku 2018./2019. godinu. Temeljem istih, sredinom srpnja, bit će raspisani javni pozivi radi prikupljanja zahtjeva za sufinanciranje udžbenika, radnih bilježnica i pribora, odnosno dodjelu jednokratne potpore (stipendije), namijenjeni osnovnoškolcima i srednjoškolcima s prebivalištem na području Grada Krka, a koji će zajedno s pripadajućom dokumentacijom biti dostupni na Internet stranicama Grada Krka. Ovim će se programom osnovnoškolcima od prvog do osmog razreda dodijeliti do 500,00 kn, izuzev učenicima od petog do osmog razreda koji nisu sudjelovali u razmjeni knjiga (obzirom da razredi nemaju jednak broj učenika) i za koje je predviđeno izdvajanje do najviše 700,00 kn. Srednjoškolce, kao i dosad, očekuje jednokratna stipendija za nabavu školskih knjiga i pribora u vrijednosti od 500,00 kn, bez obzira pohađaju li srednju školu u gradu Krku ili izvan otoka.
(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone