KRK PRETJERAO? – 74.000kn ZA MELODIJE ISTRE I KVARNERA, 198.000kn ZA TURISTIČKU AMBULANTU

10. travnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Darijo Vasilić sa suradnicima

Darijo Vasilić sa suradnicima

KRK – U uredu gradonačelnika, 09. travnja 2018. godine, održan je 39. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Pavlić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Ana Bajčić Hrgovčić, stručna suradnica za gospodarstvo i europske fondove, Tamara Žic, stručna suradnica za društvene djelatnosti i Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

74.000kn za MIK

Obzirom da će se nakon Punta i Malinske, festivalska večer Melodija Istre i Kvarnera, 18. lipnja ove godine, održati u gradu Krku, razmotren je i prihvaćen prijedlog ugovora o suorganizaciji festivala, čiji su potpisnici Grad Krk i kastavska Udruga Ljudi i običaji, a kojim se Grad obvezao da ovaj popularni program sufinancira iznosom od 74.000,00 kn. Preostali dio budžeta potrebnog za organizaciju festivala osigurat će općine Punat i Malinska-Dubašnica, i to svaka po 37.000,00 kn.

Dječjem vrtiću Katarina Frankopan dana je suglasnost za nabavu štednjaka, temeljem ponude Trgovačkog obrta Elektro Krk iz Krka vrijednog 3.000,00 kn, za potrebe kuhinje u Područnom vrtiću Vrh. Emilu Vlaisavljeviću i Frani Mrakovčić Vlaisavljević dana je suglasnost za sufinanciranje boravka djeteta u Dječjem vrtiću Katarina Frankopan – Područnom vrtiću Malinska-Dubašnica, budući da u Matičnom vrtiću Krk trenutno nema slobodnih mjesta. Nadalje, prihvaćen je prijedlog Streličarskog kluba Maura Kal iz Krka da i ove godine, tijekom ljetnih mjeseci (od 01. lipnja do 30. rujna) na Trgu Kamplin (na povišenom dijelu s vanjske strane Kaštela) postave srednjovjekovni streličarski teren, s time da su dužni osigurati sigurnost pješaka, odnosno lokaciju vratiti u prvobitno stanje kada se ista stavlja u funciju gradskih manifestacija.

Za Turističku ambulantu ogromnih 198.000 kuna

Razmatrajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, na zahtjev Doma zdravlja Primorsko-goranske županije prihvaćen je Ugovor o radu i sufinanciranju Turističke ambulante Krk za 2018. godinu, i to u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna. Izdvajanje Grada temeljem navedenog Ugovora, kao i prethodne godine, iznosi čak 198.000,00 kn. Djelatnost turističke ambulante organizira se u prošle godine preuređenom dijelu krčkog Doma zdravlja, i to s dva raspoloživa tima tijekom lipnja i rujna, te s tri tijekom srpnja i kolovoza, koji će turistima na raspolaganju biti tijekom čitavog tjedna (bez obzira na vikende i blagdane). Najavljenim Aneksom Ugovora bit će predloženo produljenje trajanja ove usluge (za još mjesec dana), a sukladno Proračunom osiguranim sredstvima.

Ukoliko pogledamo ostale gradove i općine koje imaju slične turisitčke ambulante, ovaj iznos svakako se čini prevelikim. Pitanje je, jesu li u Gradu Krku učinili usporedbu s ostalima, jer ukoliko jesu, kako opravdavaju ovaj iznos?

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone