KRALJEVICA – Potpisivanje Ugovora za sanaciju gata RT Oštro

10. svibnja 2022. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Kraljevica

Kraljevica

KRALJEVICA – U utorak 10. svibnja 2022. godine s početkom u 11:00 sati održat će se svečano potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na sanaciji postojećeg gata na rtu Oštro u Kraljevici, koje će se održati u atriju Novog grada Zrinskih (dvorac Frankopan), odnosno u slučaju lošeg vremena, u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice, Frankopanska 1a.

Cilj sanacije je uspostava i obnova nekad frekventne lokalne prijevozničke linije (korištenjem brodice/broda) između centra Grada Kraljevice i rta Oštro.Sanacija postojećeg gata na rtu Oštro u Kraljevici sastoji se od pripremnih, zemljanih i betonskih radova, te od radova na dobavi i postavljanju opreme na pomorskom i kopnenom dijelu s uređenjem prilaza.

Projekt sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske temeljem odluke o dodjeli proračunskih sredstava namijenih za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2022. godini, s financijskim sredstvima u iznosu od 300.000,00 kuna, a ostatak sredstava u iznosu od 99.043,75 kune osigurati će Grad Kraljevica.

Grad Kraljevica sklopit će temeljem provedenog postupka jednostavne nabave Ugovor o izvođenju radova na sanaciji postojećeg gata na rtu Oštro u Kraljevici s tvrtkom ALPHA SUB, obrt za podvodne radove, iz Rijeke i Ugovor o provođenju stručnog i obračunskog nadzora s tvrtkom Marecon d.o.o. iz Rijeke.

Ukupna vrijednost Ugovora o izvođenju radova iznosi 374.168,75 kn s PDV-om, a vrijednost Ugovora o provođenju stručnog i obračunskog nadzora iznosi 24.875,00 s PDV-om.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone