KRALI NOVAC IZ BANKOMATA

22. studenog 2017. | Kategorija: Hrvatska

bankomat novac banke policijaKVARNER – Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka te policijskim službenicima Policijskih uprava međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.
Policija ih sumnjiči da su u vremenu od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području većine od spomenutih policijskih uprava, korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca napali bankomate više novčarskih ustanova. Na ovaj način oštetili su novčarske ustanove i ostvarili znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 kuna.
U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili te je pronađeno i oduzeto više od 12. 000 eura, predmeti korišteni za počinjenje kaznenih djela (alat, bankovne i druge kartice i sl.).
Prema dosad utvrđenome spomenuta dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe.
Obojica će tijekom dana biti predana pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone