KOSTRENSKA ĐIRADA 2019.

10. listopada 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Kostrena

Kostrena

KOSTRENA – U subotu 12. listopada, od 10 do 12 sati, u Kostreni održava se sportska manifestacija Kostrenska đirada 2019. Sportsko natjecanje u kojem sudjeluje 200-tinjak natjecatelja različitih uzrasta, ove godine upotpunit će program pod nazivom Dan zdravlja, u organizaciji Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

“Okupljanje sudionika predviđeno je na parkiralištu “kod sidra”, u ulici Šetalište kostrenskih pomoraca. Start prve utrke je u 10 sati, a Kostrensku điradu otvorit će utrka najmlađih natjecatelja iz vrtića “Zlatna ribica”,  potom slijede utrke starijih vrtićkih skupina, utrke učenika svih razreda iz OŠ Kostrena, revijalne utrke umirovljenika i osoba s invaliditetom te utrka juniora na ruti od 3,5 kilometara”, navode organizatori.

“Proglašenje pobjednika održat će se oko 12 sati na parkiralištu u Žurkovu gdje su planirane i aktivnosti u sklopu Dana zdravlja – natjecateljski poligon za djecu, besplatna zdrava hrana, savjeti liječnika, mjerenje tlaka i šećera u krvi kao i tradicionalno zabavno natjecanje u potezanju konopa za sve sudionike Kostrenske đirade. Manifestaciju organiziraju Sportska zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena i Savjet mladih Općine Kostrena, u suorganizaciji s Odborom za sport i tehničku kulturu Općine Kostrena, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Kostrena, Komunalnim društvom Kostrena, Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo PGŽ, uz potporu Dječjeg vrtića Zlatna ribica i Osnovne škole Kostrena”, ističu.

“Radi održavanja manifestacije, 12. listopada od  8 do 13 sati, bit će zabranjen promet i parkiranje vozila na dionici od raskrižja ulice Šetalište kostrenskih pomoraca s nerazvrstanom cestom na k.č. 3005 kod „sidra“, prema naselju Paveki i do parkirališta Nova Voda. Zatvorena će biti i cesta koja vodi prema uvali Žurkovo. Od tog režima izuzeta su jedino interventna vozila i vozila organizatora nužna za provedbu događaja. Tijekom zabrane prometa autobusna linija 10A vozit će državnom cestom D8 prema voznom redu”, zaključuju.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone