KOSTRENA – Sufinanciranje 25% iznosa mjesečne pokazne karte srednjoškolcima i 33% studentima

2. rujna 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

ucenici-skola-0502KOSTRENA – Općina Kostrena sufinancirat će 25% iznosa troška mjesečne karte svim redovnim učenicima srednjih škola za period od rujna 2020. do lipnja 2021. godine. Potvrde će se izdavati u Općini Kostrena od 2. do 30. rujna 2020. godine svim učenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a koji ne ostvaruju pravo na financiranje troška javnog prijevoza po nekoj drugoj osnovi.

Za izdavanje potvrde potrebno je osobno u Općinu Kostrena ili e-mailom na katarina.zelic@kostrena.hr ili mateja.matijasec@kostrena.hr dostaviti uvjerenje o prebivalištu za učenika/cu (potvrda MUP-a ili kopija osobne iskaznice) i potvrdu o upisu u školsku godinu 2020./2021.

Za redovne studente će Općina Kostrena u akademskoj godini 2020./2021. sufinancirati trošak putne karte u iznosu 33%, Sveučilište u Rijeci participira u visini od 27% cijene karte, dok razliku do pune cijene snosi student.

Uz navede pogodnosti, Općina Kostrena od 20. kolovoza do 30. rujna izdaje bonove u iznosu 600 kuna za nabavku udžbenika i školskih potrepština za redovne učenike srednjih škola. Kako bi ostvarili pravo, učenici su dužni osobno u Općinu Kostrena ili e-mailom na katarina.zelic@kostrena.hr ili mateja.matijasec@kostrena.hr dostaviti uvjerenje o prebivalištu za učenika/cu (potvrda MUP-a ili kopija osobne iskaznice) i potvrdu o upisu u školsku godinu 2020./2021. Bonovi su iskoristivi u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu i Narodne novine do 31. listopada 2020. godine.  Korisnicima koji su udžbenike ili potrepštine za srednju školu nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem online prodaje nadoknadit će se troškovi uz predočenje originalnoga R1 računa (na ime podnositelja zahtjeva) isključivo osobno u Općinu Kostrena. Zahtjev za nadoknadu troškova može se podnijeti najkasnije do 31. listopada 2020. Računu R1 potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu učenika, potvrdu škole koju učenik pohađa te broj računa na koji će se izvršiti uplata, odnosno povrat sredstava.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone