KOSTRENA – GODIŠNJU NAGRADU DOBILI KATEDRA ČAKAVSKOG SABORA I INA RANDIĆ ĐORĐEVIĆ

7. prosinca 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

kostrena svečana sjednica vijećaKOSTRENA – U prepunoj dvorani Narodne čitaonice u Kostreni Svetoj Luciji, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća. Godina na izmaku prilika je da se saberu utisci i spomenu najvažniji događaja koji su je obilježili, a Kostrena je to ove godine učinila kratkim filmom i dodjelom nagrada mještanima koji su svojim radom promicali njezino ime i ugled.

Nagradu Općine Kostrena za životno djelo dodijeljena je posthumno pok. Zoranke Spicijalić, za izniman doprinos u društvenom životu te razvoju i ugledu Općine Kostrena. Godišnju nagradu Općine Kostrena za 2017. godinu dobile su Katedra Čakavskog sabora Kostrena za doprinos na području kulture i očuvanja kostrenskog govora i profesorica hrvatskog jezika iz Osnovne škole “Kostrena”, Ina Randić Đorđević, koja se zasluženo našla i među najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima Primorsko-goranske županije jer osim znanja, svojim učenicima prenosi primjer društvene angažiranosti i ljubav prema Kostreni. Zahvalnice Općine Kostrena za promicanje imena i ugleda Kostrene dobili su Boren Lupi, kapetan na Jadrolinijinom brodu „Marko Polo“, dobitnik turističke nagrade za najboljeg djelatnika u pomorskom prijevozu i dr. Alemka Čajkovski, liječnica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Kostreni, za dugogodišnji aktivan doprinos i kreativno promišljanje sustava socijalne i zdravstvene skrbi u Kostreni. Kao učenica generacije u OŠ Kostrena u školskoj godini 2016/2017. pohvaljena je Lara Topalović.

Čestitku u povodu Dana Općine i blagdana svetog Nikole, mještanima su uputili načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Kostrena Dražen Soldan.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone