KOSTRENA – Dobre vijesti iz Kostrene- manje cijene vrtića i veće plaće teta

26. rujna 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

vrtić djecaKOSTRENA – Nakon roditelja školske djece koja dobivaju besplatne udžbenike, razlog za zadovoljstvo općinskom upravom imaju i roditelji djece koja pohađaju kostrenski vrtić po znatno povoljnijim cijenama.

Dobre vijesti nisu zaobišle ni njihove „tete“, kojima je povećan koeficijent za obračun plaće.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kostrena donesene su odluke kojim je nova općinska uprava počela ispunjavati predizborna obećanja. Osim očekivanog rebalansa koji je izglasan jednoglasno, donesene su odluke koje će posebno razveseliti roditelje djece koja pohađaju kostrenski vrtić, ali i djelatnike koji u njemu rade! Odlukom Vijeća povećan je koeficijenta po kojem će im se obračunavati plaće što će rezultirati povećanjem plaća u prosjeku za 300 do 600 kn u bruto iznosu. Svakako najvažnija odluka koja će razveseliti brojne kostrenske roditelje je ona o smanjenju cijene vrtića.

Donesena je odluka o smanjenju postotka s kojim će roditelji participirati u ekonomskoj cijeni vrtića. S dosadašnjih 30 posto, koliko je iznosilo učešće roditelja za cjelodnevni boravak, roditelji će od sada sudjelovati s 23 posto i to će rezultirati cijenom nižom za oko 170 kuna mjesečno pa će umjesto dosadašnjih 771 kuna, cjelodnevni boravak iznositi 591,10 kuna. Za poludnevni boravak umjesto dosadašnjih 25 posto, učešće roditelja sada iznosi 18 posto i cijena poludnevnog boravka smanjena je također za oko 170 kuna i iznosit će 428,40 kuna. Za drugo dijete, roditelji će plaćati samo polovicu te subvencionirane cijene.

Nove cijene vrtića u općini bez prireza počet će se primjenjivati već od listopada ove godine.

Dobra vijest su i dodatna ulaganja u uređenje vanjskih prostora vrtića i opremanje igralima u čijoj je nabavci značajan doprinos dala INA – industrija nafte d.d. Primopredaja gotovog igrališta planirana je za početak listopada, u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone