KLASIK “STILSKE VJEŽBE” U OPATIJI ZA NOĆ KAZALIŠTA

22. studenog 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Stilske vježbe kulturaOPATIJA – Kao i proteklih godina, ova hvale vrijedna manifestacija, koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijele zemlje i ove godine okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva naše zemlje te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina. Ovogodišnja, deveta po redu Noć kazališta sadržava najbogatiji program do sada, a održat će se 25. studenoga 2017. godine. U njoj će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove, među kojima i Festival Opatija sa svojim centrom Gervais, u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.

NOĆ KAZALIŠTA
Raymond Queneau:
STILSKE VJEŽBE
Planet Art, Zagreb
Subota, 25. studenog 2017. u 20 sati / Centar Gervais, Opatija

Režiser: Tomislav Radić / Prijevod i adaptacija: Tonko Maroević i Tomislav Radić

Uloge: Pero Kvrgić i Lela Margitić

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je, zahvaljujući ideji domaćih autora i glumačkom virtuozitetu aktera, vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Ova kultna predstava izvodi se već punih 48 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Nastale prema originalnoj ideji, u režiji Tomislava Radića i adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića, ‘Stilske vježbe’ ponudile su kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.

Cijena ulaznice: 40,00 kuna

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, online na www.mojekarte.hr i ostalim prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone