KAO U LOŠOJ TRAGIKOMEDIJI – ‘RIJEKA EPK 2020′ PREDSTAVILA SE BRODOGRADNJOM U BEOGRADU

15. ožujka 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

3-maj-spomenikRIJEKA – U Rijeci 99% građana i javnosti ne zna što radi 52 ljudi zaposlenih u EPK, ali zato oni isti pod parolom “intenziviranja promocije programa Rijeke EPK 2020″ predstavili su se jučer u Kulturnom centru – u Beograd.

Tako se u Beogradu mogla vidjeti izložba „Minuta šutnje“ Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića uz slide show “Odnosi brodova i šampanjaca” umjetnika Petra Trinajstića kojima će Rijeka 2020 dočarati suvremenost radničke Rijeke u doba deindustrijalizacije.

Projekt Rijeka 2020 predstavlja se beogradskoj publici sa tri teme; brodogradnja, muzika i gastronomija. Ne, nije šala: brodobradnja! I muzika – nadamo se ne ona koja trešti iz 99% kafića duž Korza i u centru Rijeke.

Program je osmislila ekipa programskog pravca Kuhinja, a odvija se na tri lokacije od 14. do 22. ožujka; u Kulturnom centru Beograda, KC Gradu i Elektropioniru.

Nakon otvorenja izložbe u KC Beogradu, umjetnički se program seli u KC Grad gdje će se prikazati filmovi “Tito u Kraljevici” beogradskog i riječkog redatelja Nikole Lorencina; “Godine hrđe” Andreja Korovljeva, i “Bauk” Ibre Hasanovića, uz popratni razgovor s autorima Andrejem Korovljevim i Ivanom Salatićem. U ponedjeljak se u KC Gradu otvara izložba Ponesi jedno od umjetničkih djela kući, rad konceptualnog talijanskog umjetnika Cesarea Pietroiustija. U okviru programa “Delikatesni ponedjeljak“, u prostorijama KC Grada, beogradsku će publiku nahraniti, ali i podučiti pripremi mediteranskih jela, Tomislav Brajnović u suradnji s glazbenikom Igorom Anjolijem. Glazbeni program donosi slušaonicu Ri Rocka u aranžmanu Vanje Kauzlarića Liče i svirku DJ-a Mile voli disko. Posebnu poslasticu za fanove čini nastup grupe Fit u Eletropioniru, u okviru beogradske Kontakt konferencije. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone