JESMO LI POSVE POLUDJELI? Upriličen bogat program, domijenak, svečano krštenje, za… autobus.

8. svibnja 2018. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab
Čin blagoslova autobusa

Čin blagoslova autobusa

RAB – Na otoku Rabu održana je neobična ceremonija: svečano krštenje autobusa!

Sve možda ne bi bilo toliko zanimljivo da gradski oci Raba i Lopara nisu od svega priredili bizarnu svečanost. Naime, pozvane su sve važnije ličnosti otoka i turističkih predstavnika Kvarnera, upriličen je prigodan glazbeni program, pjevalo se i plesalo, limena glazba je izvela najbolje iz svojeg repertoara, učiteljice su dovele djecu kako bi prisustvovale ovom nezaboravnom događaju, okupilo se i nešto naroda (uglavnom umirovljenika) koji je ponekad u čudu gledao, bio je tu i domijenak te čašica šampanjca, a župnik je ponosno izvršio blagoslov ispred ozarenih lica – blagoslov autobusa.

Ne, nije šala. Sve to zbog jednog (ispričati ćete me, ali se ne mogu suzdržati) faking autobusa.

Naime, autobus je oblijepljen vizurama otoka tj. Raba i Lopara, zvonicima i Rajske plaže. Sve je to toliko očaralo oce otoka Raba i predstavnike TZ-ova da su priredili cijelu ceremoniju jednom autobusu. “Korak smo bliže svima onima koji žele otkriti naš mali raj, doživjeti prirodne ljjepote i osjetiti gostoprimstvo temeljeno na stoljetnoj turističkoj tradiciji. Stoga neka ovaj autobus bude razglednica koju s ponosom šaljemo u svijet”, rekao je Nikola Grgurić gradonačelnik grada Raba.

Na što su spali uglednici otoka Raba?

Sve je to lijepo i dobro je što otok Rab ima autobus sa svojim slikama po sebi, ali ipak, dragi ljudi, jesmo li mi u ovoj zemlji svi sasvim poludjeli ? Zar doista treba raditi takve ceremonije (video možete pogledati OVDJE) zbog jednog, ipak tek, autobusa?

Ne želim kvariti doživljan organizatorima cijelog ovog šoua beatifikacije jednog vozila, ali – ljudi dragi – kao prvo, autobus neće biti poslan u svijet već će uglavnom viđati hrvatske ceste. Drugo, autobusa oblijepljenih svime i svačime već ima na tisuće i tisuće širom hrvatskih, a da ne govorim europskih prometnica. Ukratko, ništa posebno. Lijepo je što se to učinilo, ali ovakve ceremonije doista pokazuju pomanjkanje ikakvih normi te nezasitnu želju (prvenstveno) političara koji se žele pohvaliti svime, pa i na smiješne pompozne načine s trivijalnim stvarima poput ovoga.

(F.L.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone