JEDAN OD ISLAMSKIH TERORISTA U PARIZ STIGAO KROZ HRVATSKU

15. studenog 2015. | Kategorija: Europa & svijet

isis teroristiHRVATSKA / EUROPA – Nakon barbarskog i neljudskog terorističkog napada islamista u Parizu, počinju seotkrivati identiteti napadača. Izgleda da je jedan od barbara u Francusku stigao s izbjegličkim valom kroz Hrvatsku, navodi Reuters.

“Kod njega je pronađena sirijska putovnica koja je 3. listopada evidentirana na grčkom otoku Lerosu. Pet dana poslije, 8. listopada, muškarac s tom putovnicom registriran je i u našem prihvatnom centru u Opatovcu, nakon čega je, preko Mađarske, nastavio put prema zapadnim zemljama”, navodi se.

Podsjetimo, kad su mnogi u Hrvatskoj navodili da se među migrantima nalaze i teroristi, iz Vlade su ismijavali takvo što. Da se ozbiljnije shvatilo prijetnju, i cijela Europa odmah drugačije pristupila pitanju imigranata, sve bi zasigurno bilo drugačije, a možda bi neki od ubijenih danas bili živi.

Bio nam je u rukama, ali nismo ga označili kao sumnjivu osobu i pustili smo ga.

“Na traženje Francuske obavili smo određene provjere. Utvrdili smo da je osoba iz njihova upita prošla registraciju u Opatovcu 8. listopada. Dakle, ta osoba nije bila ni u kakvim evidencijama. Nismo je označili kao potencijalno sumnjivu osobu. Ona je prošla svoj put od Grčke, gdje je također registrirana, pa kroz Makedoniju i Srbiju. Nastavila je put kroz Mađarsku i Austriju”, izjavila je Helena Biočić iz MUP-ove službe za odnose s javnošću za HRT. (kv/HRT)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone