JAZZ ORKESTAR HRT-a ODUŠEVIO OPATIJSKI GERVAIS

16. veljače 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

gervais opatijaOPATIJA – U sklopu Glazbenih dana HRT-a u opatijskoj dvorani Drago Gervais sinoć je održana druga glazbena večer ”Opatijske serenade, nova generacija” i to kao uvertira večer uoči ovogodišnjeg Izbora hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije 2019. – Dore. Kroz 60-minutni glazbeni vremeplov vodio je Jazz orkestar HRT-a, uz dirigentsku palicu Mirona Hausera, te uz neke od najsjajnijih glasova domaće glazbene scene: Jacques, Nina Kraljić, Marko Tolja i Damir Kedžo, te predstavnici novije generacije mladih glazbenih snaga – Antonela Doko, Marko Kutlić i Iva Gortan, pridružio im se i Elvis Stanić.

Kako je Opatijski festival izronio iz televizijskih valova krajem pedesetih godina i postao jednim od najvažnijih glazbenih festivala – podsjetio nas je sjajni Vojo Šiljak.

”Čuj serenadu Opatijo bajna biseru ti našeg mora..U tvom divnom skladu ti lijepa si noću…prekrasna kad svane zora..” započela je Daniela Trbović poznatim stihovima, nakon što je istima uz glazbenu pratnju ovaj gala jazz koncert otvorio Marko Tolja.

Uz voditeljsku pomoć omiljenog dueta Daniele Trbović i Frana Ridjana – opatijska publika, te ona uz male ekrane HRT – HTV1 – prisjetila se nekih od najljepših pjesama koje su obilježile to razdoblje: Autobus Calypso, Serenada Opatiji, Stranac u noći, Što me čini sretnom ili Jutro će promijeniti sve…

Kruna Glazbenih dana HRT-a u Opatiji bit će “Dora 2019.”, koja će na spektakularnoj pozornici u sportskoj dvorani Marino Cvetković, preuređenoj u velebni kvarnerski TV studio, u subotu, 16. veljače u 20 sati ugostiti Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2019. Šesnaest ponajboljih pjesama (plus dvije rezervne) i njihovih izvođača – koje je minula dva dana u konkurenciji gotovo 170 pjesama pristiglih na javni natječaj HRT-a – izabrao sedmeročlani Stručni ocjenjivački sud, borit će se za prestižnu statuu Dore Ivice Propadala, a koja će im donijeti put u Tel Aviv u kojem će na Eurosongu 2019. braniti boje Hrvatske.

Pratite Doru 2019. uživo na Prvome programu HRT-a (HRT – HTV1) te Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR2) kao i putem HRTi platformi, a sve novosti vezane uz Doru na mrežnim stranicama – www.hrt.hr, facebook profilu ”Moj HRT” te Instagram profilu ‘Hrvatska_radiotelevizija’.

Recimo i to da će voditelji ovogodišnjeg izravnog prijenosa Dore (u režiji Ivana Miladinova) iz dvorane Marino Cvetković biti iskusan HRT-ov voditeljski veteran Mirko Fodor sa svoje dvije šarmantne suvoditeljice, Ivom Šulentić i Jelenom Glišić.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone