IZRADA KOMPOSTIJERA i KOLEKTORA

8. siječnja 2014. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

ekoOPATIJA – Udruga Žmergo poziva na radionicu izrade solarnih kolektora i kompostijera. Sam početak nove godine Žmergo će obilježiti otvaranjem vrata sunčevoj energiji i kompostiranju. Od 24. do 26. siječnja održati će se trodnevna radionica izrade solarnih kolektora i kućnih kompostijera. Udruga Žmergo poziva sve zainteresirane na ovu besplatnu radionicu koja obuhvaća:
· 24.01. petak – učenje samogradnje kućnih kompostijera od 17.00 do 21.00 sati
· 25.-26.01. subota i nedjelja – učenje izrade kolektora za pripremu tople vode od 10.00 do 18.00 sati
· materijali za održavanje radionice te ručak osiguran od strane organizatora

Radionica će se održati u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov, Nova cesta 53, Opatija. Broj sudionika obuhvaća 20 osoba odabranih na temelju web-prijavnice. Rok za prijavu na radionicu je nedjelja, 19.01. do ponoći.

Radionica izgradnje kućnog kompostera
Prvi dan sudionici će naučiti kako napraviti vrtni, odnosno balkonski komposter za organski otpad iz kućanstva te što točno obuhvaća taj pojam. Sama izrada je laka i ostvariva uz pomoć dostupnih alata i materijala po pristupačnim cijenama, te ukupni trošak izgradnje kompostera ne prelazi 200 kuna. Ova radionica tako će pružiti priliku zainteresiranima da izrade vlastiti komposter koji će nakon radionice moći ponijeti sa sobom i svakodnevno upotrebljavati! Radionica izgradnje solarnih kolektora. Drugi i treći dan radionice obuhvaćaju izgradnju kolektora za solarnu pripremu tople vode. Riječ je o jednostavnijoj verziji solarnog kolektora koja se naknadno
može nadograđivati i prilagoditi za širu primjenu. Sama izrada kolektora pruža mogućnost značajnih ušteda, a izvediva je uz lako dostupne alate i osnovne tehničke vještine.
Više informacija potraže na tel: (051) 271459 ili 095 8933707
(V.P.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone