Izložbom fotografija započela proslava 25. obljetnice Grada Rijeke

17. travnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

rijeka foto korzoRIJEKA – Na postamentima je izložena zbirka fotografija pod nazivom „25 godina u objektivu fotoreportera Novog lista“, što je uvod u program koji završava koncertom riječkih grupa u petak, 20. travnja.

Naime, ovog će se tjedna održati događanja povodom dvadeset pete obljetnice konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke 19. travnja 1993. godine, koja je označila postojeće funkcioniranje jedinice lokalne samouprave.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel naveo je kako je želja Grada da u proslavi sudjeluje što veći broj građana te zahvalio Novom listu, glavnom uredniku Ediju Prodanu i svim fotoreporterima ove kuće na suradnji u organizaciji izložbe koja svjedoči o promjenama u gradu.
„Nema boljih kroničara događanja u Rijeci, bez obzira na njihovu vrstu, od fotoreportera Novog lista“, zaključio je Obersnel.

Glavni urednik Novog lista Edi Prodan kazao je kako izrada izložbe koja bi kvalitetno svjedočila o razvoju Rijeke u zadnjih 25 godina nije bila jednostavna s obzirom na mnoštvo sadržaja.
„Kada se sve skupi, dolazimo do zaključka da je Rijeka grad po mjeri čovjeka, grad u kojem je ugodno živjeti“, kazao je Prodan i zahvalio fotoreporterskoj službi na čelu s Damirom Škomrljem.

Izložba se na Korzu može pogledati do 23. travnja, a imat će i humanitarni karakter – izložene će fotografije ići u prodaju, a prikupljeni novac bit će doniran Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone