ISTARSKI STOŽER UKINUO NOŠENJE MASKI U UČIONICAMA, KADA ĆE ISTO UČINITI PRIMORSKO-GORANSKI?

14. rujna 2020. | Kategorija: Hrvatska

MASKA skolaISTRA / KVARNER – Istarski stožer ukinuo je nošenje maske u školskim učionicama na području Istarske županije!

Naime, nakon što je ministar Radovan Fuchs objavio kako će lokalni stožeri sami donositi odluke vezano uz nošenje maski u školama istarski stožer nije gubio vrijeme. Svjesni upitnosti nošenja maski u školskim učionicama, jer se djeca prije i nakon škole druže, zajedno dolaze i odlaze autobusima u školu, zajedno su dugo vremena u učionicama čime nošenje maski u takvim uvjetima postaje besmisleno, istarski stožer je donio odluku da učenici više ne moraju nositi maske u učionicama.

Istarski stožer je donio odluku da učenici više ne moraju nositi maske u učionicama.

“Temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola, donosi Odluku da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske”, navode u svojoj odluci Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Ipak, za sada, ostavljaju obavezno nošenje maski u zajedničkim školskim prostorima.

Otvara se pitanje, kada će Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske donijeti slične ili iste odluke s obzirom da je stanje na Kvarneru isto ili bolje nego ono na području Istarske županije?

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone