ILEGALNI MIGRANTI SAMI SE OZLIJEĐIVALI KAKO BI KRIVILI POLICIJU

9. srpnja 2019. | Kategorija: Hrvatska

emigranti imigranti ilegalniKVARNER – Što vrijeme više prolazi to je i u Hrvatskoj jasniji kaos koji se stvara ukoliko se ne kontrolira državna granica i svoje granađe se prepušta na milost i nemilost švercerima ljudima i ilegalnim migrantima.

Nakon što je Hrvatska koliko-toliko odlučila braniti legalitet i zakone vlastite države uredno se stvara pritisak na državna tijela kako bi ih se prikazalo “zlima”, a ilegalne migrante i švercere ljudima “dobricama”. Prva na udaru je uvijek policija koju se uredno pokušava prikazati kao kakvu hordu manijaka koji samo čeka premlatiti “sirote” migrante koji s djecom u narjučju bježe od ratnih stradanja.

Istina je posve druga. Među migrantima nema djece i žena, već su sve redom muškarci između 18 i 40 godina i njihov dolazak u Europu nema veze s bijegom od ratnih stradanja. Jedan od načina pritiska je snimanje ozlijeđenih ilegalnih migranata (što često rade tzv. nevladine organizacije nerijetko financirane od državnih proračuna) i tvrde kako je to učinila policija. Ali sve češće pojavi se u javnosti i istina!

Policija je nedavno pronašla ilegalne migrante koji su se međusobno izrezali noževima. Točnije, hrvatska policija je u Lici pronašla ilegalne migrante koji su – navodno – međusobno se obračunavali, a neformalno se doznaje da je to učestala praksa među dijelom migranata kako bi “pokazali” ozlijede koje im navodno nanosi policija i na taj način dobili bolji tretman u slučaju uhićenja.

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sanda Čubelić potvrdila je Hini da su zbrinuli tri migranta. Ozlijede su im sašivene, a oni otpušteni. Dvojica iz Afganistana i jedan Pakistanac.

Policijski službenici su u mjestu Gornji Babin Potok uhvatili jednog ilegalnog migranta također s ozljedama na tijelu i zatim u mjestu Rudopolje šest muškaraca također s ozlijedama. Mnogi od njih dođu i do područja Kvarnera, pa je u zadnjih 24 sata slovenska policija privela čak 69 ilegalnih migranta, a dio migranata je vraćen u Hrvatsku.  (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone