I OBERSNEL NASJEO – TALIJANSKU ZASTAVU NA GRADINI SU POSTAVILI 2018., A NE JUČER

29. lipnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Vojko Obersnel

Vojko Obersnel

RIJEKA – Nakon što je jedan čitaniji riječki medij prenio “vijest” o postavljanju zastave na Gradini i pogrešno prenio da se radilo o nedavnoj “akciji” (a ustvari se sve odigralo još u rujnu 2018. godine i sve je već tada bilo u medijima), odmah su po principu copy-paste ovu vijest s “greškom u vremenu” prenijeli brojni drugi mediji i stvorila se lažna medijska slika o događaju koji se uopće nije desio – barem ne u ovoj godini.

Oglasio se i gradonačelnik Rijeke očito posve nesvjestan da su mediji prenijeli vijest s greškom, jer prije nekoliko dana – kako su navodili – nije se ništa desilo.

„Vješanje talijanske zastave na Trsatsku gradinu tek je kukavički pokušaj provokacije u režiji nekolicine mladića koji čak nisu imali hrabrosti pokazati svoja lica u videu kojim se hvale svojim bijednim postupkom. Rijeka je hrvatski grad i uvijek će to biti”, rekao je Obersnel na događaj koji se nije desio u ovoj godini.

Neki političari na žalost vole odmah zazivati fašiste, antifašiste, ustaše, partizane i ostale gluposti koje veze nemaju s 21. stoljećem i samo služe za sklanjanje fokusa s pravih tema današnjice, pa je tako Obersnel rekao “činjenica je da se diljem Europe i svijeta pa tako i u Hrvatskoj, šire ideje koje uporište imaju u nacionalizmu i fašizmu i da iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije, susjedima brojao krvna zrnca i dijelio pravdu na osnovu boje kože, nacionalnosti, vjere…”.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone