Hrvatsko novinarsko društvo pozvalo Milanovića da prestane vrijeđati novinarsku profesiju

30. travnja 2022. | Kategorija: Hrvatska

zoran milanovićHRVATSKA – Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo je predsjednika RH Zorana Milanovića da prestane vrijeđati novinarsku profesiju. Naime, HND se osvrnuo na izjavu Milanovića kojim je novinare prozvao svrabom i kožnom infekcijom.

“Nazivanje pojedinih redakcija pogrdnim imenima i etiketiranje ne priliči funkciji predsjednika Republike u demokratskom društvu. HND ovakve ocjene predsjednika Republike smatra uvredljivim za sve novinarke i novinare te neprihvatljivom generalizacijom jedne profesije od javnog interesa”, navodi HND.

 

Mi se ne pridružujemo stavu HND-a i javno iznosimo da HND ne govori u naše ime (a znamo da ne govori ni u ime mnogih drugih medija), jer smatramo da trenutno vodstvo HND-a je poslalo slabu i lošu reakciju. Također je točno da u raznim redakcijama ima piskarala koja su sramota za novinarsku profesiju za koje je “svrab” preblaga riječ.

Mi predsjedniku Milanoviću poručujemo da je on super tip, jer sa svojim antipatičnim ponašanjem i glupostima koje izjavljuje nama novinarima svakog dana daje materijala za pisanje od čega mi novinari super živimo. Stoga mu želimo sve najbolje u životu, neku dobru kremu protiv svraba i neka blebeće još dugo.

Ovako i onako kao predsjednik nema nikakve ovlasti i totalno je beznačajan, stoga, kada ga već plaćamo novcem poreznih obveznika i košta nas nekoliko desetaka milijuna kuna godišnje, neka barem bude dobar klaun (najskuplje plaćeni na svijetu) i nastavi zabavljati narod i nama novinarima davati materijala za pisanje.

 

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone