HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA NIJE STALA NA STRANU PROSVJEDA UGOSTITELJA

10. rujna 2020. | Kategorija: Hrvatska

bar kafe club KVARNER – Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) nije stao na stranu ugostitelja koji su prosvjedovali akcijom “5 do 12″ koju je organizirala Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre, a koju su još podržale udruge Glas poduzetnika i Nacionalne udruge Ugostitelja.

“Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a apsolutno razumije težak položaj u kojem se nalazi ugostiteljsko-turistički sektor u Republici Hrvatskoj, ali pri tom naglašava da su dosadašnje mjere usmjerene na način rada ugostiteljskih objekata, kao i mjere pomoći sektoru rezultat dobre suradnje Ceha s Ministarstvom turizma i sporta, Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Nacionalnim stožerom RH. Štoviše, dobra suradnja rezultirala je i najnovijim mjerama vlade RH s ciljem očuvanja radnih mjesta do 31. prosinca 2020., novim kreditima za likvidnost i opstanak poslodavaca te ostalim olakšicama važnim za poslovanje obrtnika, mikro i malih subjekata u ugostiteljsko-turističkom sektoru. Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a aktivno je sudjelovao u donošenju preporuka i mjera za početak rada ugostiteljskih objekata nakon lockdowna na proljeće, a sve kako bismo sačuvali zdravlje naših gostiju i djelatnika, omogućili rad u ugostiteljskoj djelatnosti i osigurali opstojnost cjelokupnog sektora. Smatramo da su te preporuke i mjere omogućile dobru turističku sezonu u ovakvim izvanrednim okolnostima”, navode iz ceha ugostitelja HOK-a.

HOK: Ovakav prosvjed ugostitelja nije način rješavanja teškog i neizvjesnog stanja u kojem se zatekao ugostiteljsko-turistički sektor.

“Naglašavamo da smo kao jedna od najstarijih strukovnih asocijacija, koja okuplja oko 15.000  članova, i do sada prijedlozima struke i Ceha ugostitelja utjecali na vladu Republike Hrvatske pri rješavanju problema s kojima se susreće ugostiteljsko-turistički sektor. Stoga namjeravamo kao partner Ministarstva turizma i sporta i dalje inzistirati na provedbi zahtjeva sektora ugostitelja, između ostalog definiranim i u zaključcima sa zadnjeg Kongresa ugostitelja, a prvenstveno se to odnosi na smanjenje PDV-a na 13% za kavu, pivo, vino i bezalkoholna pića, priznavanje troška reprezentacije u 100% iznosu i ukidanju poreza na potrošnju”, ističu.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone