HOĆE LI OPATIJA IZGUBITI POLICIJSKU POSTAJU?

28. lipnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

policijaOPATIJA – Policijska postaja u Opatiji mora iseliti iz zgrade u centru grada, jer je zgrada vraćena izvornim vlasnicima a MUP s njima nije postigao dogovor. Druga lokacija za policijsku postaju još uvijek nije poznata.

Na jučerašnjem Gradskom vijeću Grada Opatije raspravljalo se o novoj lokaciji postaje. MUP i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić ističu lokaciju na području naselja Tošina tvrdeći da je ona neupitno najbolja, jer je riječ o gradskom zemljištu u srcu zone djelovanja policije, čestica je predviđena za takvo što i dobro je povezana s prometnicama. Dio vijećnika predvođenih AM-om pak želi naći alternativnu lokaciju smatrajući da postoje bolja rješenja.

Istoga dana 30-tak mještana naselja Tošina negodovalo je pored predložene lokacije tvrdeći kako je riječ o zadnjoj zelenoj oazi naselja. Kružila je i peticija koju je potpisalo između 250 i 300 mještana naselja, što nije malen broj s obzirom na ukupan broj mještana naselja. Međutim, istovremeno su se ostali građani Opatije dosad uglavnom pokazali indiferentni prema zamišljenoj lokaciji.

GDJE ĆE POLICIJSKA POSTAJA?

Većina vijećnika jučer nije prihvatila zamisao gradonačelnika Dujmića i zaključak je pronaći alternativnu lokaciju. Jedna od spominjanih je “iznad skloništa” nedaleko naselja Tošina. Svi se slažu da Opatija ne smije izgubiti policijsku postaju, ali taj scenarij nije nemoguć. Dok opatijski političari razmišljaju u obližnjoj Općini Matulji – neformalno se doznaje – postoji zamisao o njihovoj ponudi lokacije.

(Z.M.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone