GRADONAČELNIK DUJMIĆ: OSIGURALI SMO 10 STIPENDIJA ZA MLADE IZ PETRINJE

7. siječnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Slika može sadržavati: Jedna osoba, stojiGrad Opatija će dodijeliti ukupno 10 stipendija: 5 učeničkih i 5 studentskih za mlade Petrinjke i Petrinjce. O korisnicima stipendija odlučit će Grad Petrinja, a isplate će početi već od siječnja 2021.

Krizna situacija na stradalom području trajat će mjesecima. Nimalo ne dvojim da će kuće i zgrade biti obnovljene, nadam se u što skorijem roku, no isto tako važno je mladim ljudima pružiti potporu i nadu u bolju budućnost. Stoga smo donijeli odluku o stipendiranju mladih Petrinjaca kako bismo im barem malo olakšali školovanje i poduprli ih na njihovom putu, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

I Opatijski grad prijatelj – austrijski Bad Ischl vrlo se brzo odazvao pozivu na pomoć stradalnicima u potresu na Banovini pa su tako građani Bad Ischla, u kratkom roku, sakupili više od 185 tisuća kuna, sredstva koja će gradonačelnica Bad Ischla Ines Schiller, gradska vijećnica Marija Gavrić i član Europskog parlamenta, bivši gradonačelnik Bad Ischla Hannes Heide ove srijede donijeti u Petrinju. Austrijskim prijateljima pridružit će se i opatijski  gradonačelnik Ivo Dujmić u pratnji zapovjednika JVP Opatija Gordana Filinića i ravnateljice GDCK Opatija dr. Đane Pahor koji iz Opatije dopremaju grijalice, gumene čizme, higijenske potrepštine te konzervirane namirnice. Prilikom susreta gradonačelnik Dujmć će gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića informirati o stipendijama za učenike i studente.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone