GRADONAČELNIK DAMIR RUKAVINA PRIMIO NOVOG GENERALNOG KONZULA REPUBLIKE SRBIJE GORANA PETROVIĆA

4. travnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Gradonačelnik Damir Rukavina primio novog generalnog konzula Republike Srbije Gorana PetrovićaCRIKVENICA – Generalni konzul Goran Petrović sedmi je po redu generalni konzul u Rijeci. U nastupni posjet Gradu Crikvenici došao je u pratnji konzula Vladimira Marjanovića. Visoke goste U gradskoj upravi primili su gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i njegova zamjenica Ivona Matošić Gašparović.

Generalni konzul Petrović poručio je kako je dolazak u ovaj kraj njegov osobni izbor s obzirom da preferira isti te je poručio kako želi dati doprinos kulturnoj suradnji između Hrvatske i Srbije. 

Gradonačelnik Grada Crikvenica Damir Rukavina ukratko je predstavio grad Crikvenicu i njegove kapacitete, posebno se osvrnuvši na projekte koji se realiziraju i kojima Crikvenice iz godine u godinu raste kao grad i kao turistička destinacija. Istaknuo je i kako je grad Crikvenica veoma tolerantan prema manjinama koje žive i djeluju na području grada te kako će taj odnos njegovati i dalje kroz svoj rad, a svaki vid suradnje je dobrodošao. 

Razgovaralo se i o ruskoj crkvi koja se nalazi na području grada, koji je njen status, koji su planovi te koji potencijal taj objekt ima u crkvene, ali i turističke svrhe. 

Generalni konzulat Republike Srbije u Rijeci radi na uspostavi konzularno-pravne zaštite državljana Republike Srbije i zaštiti prava srpske manjine u ovom dijelu Hrvatske te daje svoj doprinos jačanju gospodarske i kulturne suradnje.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone