GIGANTE DEŠKOVIĆ PORUČIO GRAĐANIMA OPATIJE: pustite politiku na jedan dan, 21.5. očuvajmo zgradu hitne pomoći

17. svibnja 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
dio članova Opatijske nezavisne liste

dio članova Opatijske nezavisne liste

OPATIJA – Na lokalnim izborima u Opatiji nastupit će i već godinama aktivna grupa građana čiji će nositelj liste biti Ernie Gigante Dešković. Na predstavljanju programa ‘građani Opatije za građane Opatije’ sudjelovali su Ernie Gigante Dešković, Liliana Stipanić, Edvin Miljević, Ivan Juričić, Damir Huserik, Vilim Simone, Marko Orešković, Romina Palmić, Aleksandra Mender, Damir Jeletić, Lazo Radmanović i Šura Dumanjić, građani sa svih područja grada Opatije, od Voloskog do Ike, od Veprinca do Pobri koji se nalaze na ovoj nezavisnoj listi.

“Mi smo opcija onih koji ne vole politiku, ali ne žele ostati doma prekriženih ruku i pustiti strankama da bez kontrole rade što žele. Na lokalnoj razini su posve besmislene podijele lijevi-desni, stoga su naše poruke jasne: 21.5. građani odlučuju hoće li se prodati zgrada hitne pomoći u Opatiji ili će ostati na usluzi građanima; hoće li se na Gorovu vratiti otvoreno igralište; hoće li se iznova uvesti city bus; hoće li prevladati stranački poslušnici koji glasuju uvijek za iste ili će prevladati građani koji razmišljaju svojom glavom”, rečeno je na predstavljanju programa.

“Mi smo jedini koji se zalažemo da zgrada hitne ostane građanima. Tu su zgradu građani dobili donacijom za usluge prema građanima i smatramo da hitna pomoć tamo treba i ostati. Ako se hitna preseli u nove i njoj bolje prostore onda zgrada treba ići prema sličnim uslugama poput Crvenog križa, a ne na prodaju”, rekao je Ernie Gigante Dešković.
Proslavljena-obljetnica-Opatija-je-prva-u-Hrvatskoj-prije-120-godina-imala-Hitnu (1)“Stvar je jednostavna, 21.5. građani Opatije imaju priliku odlučiti hoće li se ta zgrada prodati ili ostati na usluzi građana. Mi smatramo da treba ostati na usluzi građana i oni koji se slažu s nama pozivamo ih da nas podrže svojim glasom i pomognu ostvariti taj cilj. Ako propustimo ovu priliku, kasnije kada budu prodavali tu zgradu, neka nitko ne kaže ‘nismo znali, sada je kasno’. Nije kasno. Prilika je upravo 21.5.”, rečeno je.

Gigante Dešković: poručujem građanima da 21.5. zaborave na politiku, očuvajmo zgradu hitne pomoći jer u suprotnom će nas generacije iza nas osuđivati, kao što mi danas osuđujemo one koji su prodali vilu Münz koja danas propada, ili područje vile Arentz i predstavljaju ono što mi želimo ovdje spriječiti – propadanje jednog prostora ili njegovu devastaciju.

“Mi vjerujemo u građane ovoga grada. Vjerujemo da su naši sugrađani prepametni da nasjednu na skupe kampanje velikih stranaka koje troše ogromne novce a onda nas sve zaborave do idućih izbora. Na mjestu Gorova dolazi nova garaža što je dobro, ali na njenom krovu mora doći otvoreno igralište. Gorovo iznova mora biti otvoreno igralište. Mi smo jedini koji smo se usprotivili ukidanju city busa. A ukinule su ga upravo stranke koje su sada jako glasne u želji da ga vrate. Naš cilj je od početka jasan: city bus treba vratiti jer je on dobro rješenje javnog prijevoza. On mora povezati Opatiju sa Veprincem, Poljanama, Pobrima, ali i sa Matuljima i Lovranom, trasom kao nekada gradski tramvaj”, navode predstavnici ove nezavisne liste.
parking kazne“Parking je danas pod koncesijom koja uskoro ističe. Mnogi kalkuliraju što dalje. Neki bi koncesiju produžili. Neki ju dali drugom koncesionaru. Mi smatramo da parkirne površine u Opatiji trebaju ići pod nadležnost Grada, jer se tako mogu lakše kontrolirati i usmjeravati za potrebe građana. U ovome gradu je potreban fond za fasade kako bismo pomogli građanima pri sređivanju njihovih fasada, napose u centru grada. Opatija ima na Tošini POS-ove stanove čiji stanovnici do Opatije moraju zaobilaznim putem preko Matulja iako su na 5m od Nove ceste. To je vjerojatno najbizarnije prometno rješenje u Hrvatskoj i naš cilj ga je riješiti. Samo treba iza POS-ovih zgrada napraviti maleni izlaz na cestu i problem rješen. To su naši ciljevi i oni koji se slažu s njima pozivamo ih da nam pruže podršku.”

Vilim Simone je istaknuo potrebu osvjetljavanja šetališta Carmen Sylve za što se nitko ne zalaže osim nas. Stipanić je istaknula problem odlaska stanovništva, a Radmanović problem parkinga u Iki i zaključili: “Građani biraju između nasmiješenih lica s plakata koja ih zaborave odmah nakon izbora i konkretnih ciljeva za bolje građana.”

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone