GARI CAPPELLI KANDIDAT ZA ŽUPANA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

23. veljače 2021. | Kategorija: Hrvatska
Gari-Cappelli2-300x300GARI CAPPELLI KANDIDAT ZA ŽUPANA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE – Donedavni ministar turizma Gari Cappelli kandidat je za župana Primorsko-goranske županije. Naime, njegov HDZ odlučio ga je podržati u utrci gdje ga s druge strane očekuje dosadašnji župan Zlatko Komadina.
U dosadašnjim anketama kao ozbiljniji mogući protukandidati Komadini spominjali su se jedino ministar Oleg Butković i sam Gari Cappelli. Pojavljivala su se još neka imena, ali ova dva su jedina koja po anketama mogu ozbiljnije zaprijetiti Komadini.
Po mnogima je ovo dobar izbor, jer Butković nastavlja provoditi projekte koje je započeo u ministarstvu a koji su od velike važnosti za Hrvatsku, dok je Cappelli stručnjak u turističkom sektoru što je ustvari najvažnija gospodarska grana naše županije.
Cappeli je završio Pomorski fakultet, radio je u Konzulatu u Trstu, bio gradonačelnik Malog Lošinj i ministar turizma Republike Hrvatske. Cijeli niz godina je aktivan u turističkom sektoru i smatraju ga dobrim rješenjem za turističku Primorsko-goransku županiju.
“Htjeli mi to sebi priznati ili ne, turizam je naš jedini gospodarski motor koji će nas moći spasiti nakon što korona-kriza prođe. Bilo bi jako dobro da u tom trenutku na važnim pozicijama kao što je župan imamo ljude koji razumiju turistički sektor”, mogli su se već čuti komentari na najavljenu kandidaturu Cappellija.
(kv)
podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone