FIATLUX OBJASNIO SITUACIJU NA BLISKOM ISTOKU

9. prosinca 2015. | Kategorija: Europa & svijet

isis teroristiKOLUMNA – Sirija , ISIS, Iran, Irak… koja konfuzija. Ali nakon ovoga sve će vam biti jasno.
Predsjednik Asad (loš) je zočest i napada pobunjenike i protivnike njegove vlasti, a pobunjenici (koji su dobri) trenutno pobjeđuju (huraaaa).
Neki od pobunjenika postaju zločesti, i sad se zovu Islamska Država-IS (to su oni ISIS, i oni su definitivno loši) , a neki podupiru demokraciju (još uvijek su dobri).
E, sad Amerikanci (koji su dobri) bombardiraju Islamsku Državu (koja je loša) i naoružavaju sirijske pobunjenike (koji su dobri) da mogu napadati Asada (koji je još uvijek loš), što je dobro.
Usput, na sjeveru dio zemlje koji okupiraju Kurdi i žele se boriti protiv IS (što je dobro), ali turske vlasti misle da su oni loši, tako da sad moramo reći da su oni loši, ali u stvari mislimo da su dobri, jer se bore protiv IS-a(što je dobro), ali to je nešto drugo.
Putin (koji je loš, jer je oteo Krim Ukrajini pobio ljude i zgodnog čovjeka u Londonu otrovanim sushiem) odlučio je poduprjeti Asada (još uvijek loš) napadajući IS (isto loši) što je dobra stvar.
Putin (još uvijek loš) misli da su sirijski pobunjenici (koji su dobri) loši, pa ih bombardira i baš nervira Amerikance (koji su dobri) i koji potpomažu i naoružavaju ponbunjenike (koji su dobri).

E, sad Iran (koji je bio loš i nije htio potpisati ogovor o nuklearnom naouržanju i ne-bombardiranju Izraela – koji je dobar) pomoći će svojim trupama i Asadu (još uvjek loš) kao i Rusima (loši), koji imaju svoje ljude i avione na tlu Sirije.
Tako sad koalicija Asad (loš), Putin (extra loš) i Iranci (dobri, ali na loš način) napadaju IS (loši) što je dobra stvar, ali i sirijske pobunjenike (koji su dobri) što je loše.
Sad Britanci (najvjerovatnije dobri) i Amerikanci (također dobri) ne mogu napasti Asada (još uvijek loš) da ne uznemire Putina (loš) i Irance (dobri/loši) i misle da u stvari Asad manje loš, uspoređujući ga sa IS (koji su loši).

Tako da je sad Asad (loš) najvjerovatnije dobar ili bar bolji od IS-a, i otkad se Putin i Iran bore protiv IS-a i oni postaju dobri.. Amerika (još uvijek dobri) teže će naoružavati pobunjenike napadnute od Rusa bojeći se Putina (koji je sad dobar) pa on i zgodni ludi Ajatolah u Iranu (također dobar) mogu sad reći da su pobunjenici loši i napasti ih što će dovesti do egzodusa u Tursku i EU, ili će otići na stranu IS-a (konstantno loše društvo).

Za Sunite napadnute od Šiita (Asad i Iran) potpomognuti Rusima to izgleda kao neki sveti rat. I sada vide IS kao jedine Đihadiste u svetom ratu, pa će mnogi muslimani smatrati IS božanstvom.

Sunititima neće više tako pogati Amerikanci i Britanci (izdaja pobunjenika) pa postaju loši.

Sad imamo Amerikance (koji su sad loši), Britance (također loši) koji ne pomažu pobunjenicima (loši) pa oni odlaze u redove IS-a(loši/dobri), Asadu (sad je dobar) i zajedno sa Iranom (također dobar) i Putinom (također nevjerovatno dobar) pokušavaju vratiti Asada na mjesto od kud je počeo pa da opet vlada vlada Sirjiom.

Jel’ sada sve jasno?

(Fiatlux / Andy)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone