FIATLUX IZNOVA UDARA: SRAMI SE HAJDUČE i zahvalite HNS i sudačkoj organizaciji

29. svibnja 2022. | Kategorija: Sport

nogomet                            SRAMI SE HAJDUČE  i zahvalite HNS i sudačkoj organizaciji 

 

Procvjetala bijela lađa 

Uze Hajduk kup Tuđmana generala“ 

 

Kup utakmica  odigrala se već davno, a ono 26.5.2022. bila je samo farsa za glupi puk. Hajdukovo inzistiranje na trofeju ove godine uz pomoć svih relevantnih čimbenika sporta i politike ostvarilo se jer bez toga i pomoći i dugova sa Rijekom to se ne bi desilo do sudnjeg dana. Ušao je Jović u povijest i sad imamo i njega uz Petrovića i Krečka. 

Hajduk nije osvojio Kup, Hajduk ga je dobio za zaslužen trud i „poticaj novom radu“. 

Nisam sklon teorijama urote ali cijela hrvatska je čekala da Hajduk nešto osvoji i to iz nerazumljivih razloga kvazi boljeg i konkurentijeg nogometa u rvata. Zašto je to tako i tko sudjeluje u takvim stvarima? Kao i mnoge stvari u hrvatskoj sport je visoko politiziran. SDP I HDZ prije 15-tak godina otpisuju dug Hajduka prema državi od 260 mil kuna. I sve to zbog „mira“ u Dalmaciji koja uz ercegovinu daje sve ministre i poličare. Hajduk „ne smije pasti“ (bakrotirati) ! U to vrijeme svi ostali klubovi plaćaju svoje dugove pa čak i Dinamo. 

Hajduk trenutno ima dug od 60 mil.kuna koji nema šanse da pokrije iz poslovanja, a tu su  još istina Rekla-kazala posudbe privatnih osoba za kupnju i plaće igrača. Što bi bilo da nakon svega toga Hajduk  ne osvoji ništa? Katastrofa i bankrot ! Tu se opet uključuje politika, HNS, Sudačka organizacija, i g.Kustič koji sad liže dupe Jakobušiću ne bi li smirio jug. NI Rijeka nije bez krimena jer izjava direktora prije utakmice na HRT-u: „Mi smo svoje napravili i zadovoljni smo sa sezonom“ plastično opisuje stav kluba koji propušta trofej dok direktor Hajduka izjavljuje: 2Mi moramo osvojiti kup“. Cijeli sportski i politički vrh traži da Hajduk dobije taj kup. 

E sad kako je to izvedeno moram priznati vrlo suptilno. U prvom poluvremenu   sudac Jović masakrira Rijeku. Svaka iole dvojbena situacija ide na stranu Hajduka i to nije ništa pa kad Fossati radi prekršaj za crveni sudac ga za prigovor daje kapetanu Smoličiću. Komentatori na HRT-u u transu kad Hajduk daje gol kao da igra protiv najvećih neprijatelja nacije (a i mi Kvarnerskoj županiji plaćamo taj isti program). Onda slijedi prekršaj Livaje ili guranje sa Smolčićem i tad na čuđenje svih Smolčić dobije crveni karton. Smiješno i prozirno od sudačke organizacije. U tom sudjeluju treneri igrači Rijeke koji bezvoljnom igrom nastavljaju ovu farsu. 

Neću ništa reći o samoj Rijeci čija sportska politika ne liči na ozbiljan klub pa se igrači prodaju konkurenciji, djeca koja treniraju u klubu vesele se kad Hajduk da gol, a juniori pjevaju tovarske pjesme. 

Rijeka iz imena treba skinuti ono H i vratiti naziv NK Rijeka (ništa neobično u HNL), „provjetriti počasne lože“ i „ zaposlenike“ kao i igrače sudionike odluka. Predlažem moto „Rijeka bez kvislinga“. 

Što se tiče marketinga i vodstva ono se ponaša kao potpuno nezainteresirano i zadovoljno. Bilo koji klub mora imati cilj, a cilj je prvo mjestu svugdje, pobjeda svaki put, osvajanje prvenstva , Kupa i Konferencijske lige. Ako se to ne dogodi treba tražiti objašnjenje. Pa svi koji se bave amaterskim sportom teže pobjedi i nisu nikad zadovoljni sa drugim mjesto, a pesimističke najave da smo sretni sa 4- tim mjestom ne stoje pa što očekivati od pretplate i publike , da dolazi gledati borbu za treće mjesto?  Nema ništa od toga. Tu pričam o težnji! 

Fiatlux 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone