FESTIVAL OPATIJA SVOJIM PROGRAMOM PRIVUKAO SPONZORSTVO ZAGREBAČKE BANKE

12. lipnja 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Tamara Sergo iz Zagrebačke banke i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković potpisuju sporazum o financiranju

Tamara Sergo iz Zagrebačke banke i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković potpisuju sporazum o financiranju

OPATIJA – Iako je u Hrvatskoj izuzetno teško dobiti sponzorstva za bilo što, napose za kulturu, Festivalu Opatija je i to pošlo za rukom!

U Festivalu Opatija danas je potpisan ugovor o sponzoriranju programa između Festivala Opatija i Zagrebačke banke (ZABA) kojim se nastavlja dugogodišnja suradnja ovih institucija. Ugovor su potpisali ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktorica korporativnog bankarstva zagrebačke banke, Regionalnog centra Kvarner – Korporativni centar Rijeka Tamara Sergo, a na konferenciji za medije nazočni su bili i gradonačelnik Ivo Dujmić i njegova zamjenica Vera Šantić.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković podsjetio je da ZABA u realizaciji programa Festivala vjerno prati ovu opatijsku instituciju te izrazio svoje zadovoljstvo što se suradnja nastavlja i ove godine, a temelj svega je pripremljen vrstan ovogodišnji program Festivala. Podsjetio je da u ljetnoj sezoni Festival ima  bogati program, u kojem će se odvijati velika događanja koja će privući tisuće posjetitelja, a napose je važno što ove godine Ljetna pozornica obilježava svoju 60. godišnjicu, pa će tim povodom biti na programu opera Aida – upravo zato što je to bila nastupajuća opera izvedena na ovoj pozornici; a kako bi se publika prisjetila kino predstava na velikome platnu, prikazan će biti film koji je zabilježio najbrojnije gledateljstvo – a riječ je o filmu „Titanic“.

Direktorica regionalne ZABA-e Tamara Sergo izrazila je svoje zadovoljstvo suradnjom sa Festivalom Opatija i navela da je ovogodišnji program impresivan i čestitala ravnatelju Gigante Deškoviću na tome. Također je istaknula da je upravo izvrstan program razlog ovakve suradnje. “Zagrebačka je banka okrenuta podupiranju programa iz sektora kulture, jer takvi opravdavaju društvenu odgovornost Banke, a i Zagrebačka je banka prepoznata kao kompanija koja pridaje značaj kulturi”, zaključila je Sergo.

Iznos sponzorstva nije naveden jer je označen kao poslovna tajna, ali se doznaje da je riječ o jednom od najvećih pojedinačnih iznosu kojeg dotična banka daje u slične svrhe a riječ je o sredsrtvima koja idu u svrhu realizacije programa Festivala.

(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone