EUROPSKE METROPOLE DOČEKUJU NOVU 2016. UZ MOGUĆNOST NOVOG ISLAMISTIČKOG NAPADA

31. prosinca 2015. | Kategorija: Europa & svijet

isis teroristiSVIJET – Gotovo sve europske metropole Novu 2016. dočekati će s policijom i obavještajnim službama u punoj pripravnosti. Razlog je moguća islamistička prijetnja i napadi na trgovima velikih gradova koji će biti prepuni ljudi.

“U Parizu će Novu godinu na otvorenome uz građane dočekati i 11 tisuća policajaca i 6,5 tisuća vojnika koji bi trebali zajamčiti slavlje bez terorističke ugroze. Poduzeto je sve da bi proslava protekla mirno”, navodi HRT. “Otkazan je veliki vatroment na Elizejskim poljanama, baš kao i u Bruxellesu gdje je uz vatromet otkazan i tradicionalni doček na povijesnom Velikom trgu. Policija je priopćila da je uhitila dvije osobe koje su pripremale teroristički napad u Bruxellesu upravo na Silvestrovo”, nadalje se navodi.

Slično je i u Londonu, Rimu, Milanu, Berlinu. U Belgiji je jučer uhapšeno 3 muslimana pod sumnjom da su u Bruxellu planirali napad, a kod njih je pronađen propagandni materijal tzv. Islamske države i nekoliko eksplozivnih naprava.

Po navodima europskih obavještajnih agencija 95% terorističkih napada na području Europe počinili su europski muslimani koji su rođeni u europskim zemljama.
(kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone