ENI ŠEBALJ: ŽELIMO GRADNJU POS STANOVA ZA MLADE

28. ožujka 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

matulji eni šebaljMATULJI – Tiskovna: Predstavljanje programa za mlade nezavisne kandidatkinje za načelnicu  Općine Matulji Eni Šebalj kao i njene nezavisne liste za Općinsko vijeće  

“Kroz dosadašnji rad u općinskoj upravi pokazala sam da su mi programi koji podižu kvalitetu  života kompletne zajednice izuzetno bitni, a s takvim programima planiram nastaviti i dalje.  Vrijeme u kojem trenutno živimo, obilježeno pandemijom koja je okrenula svijet ‘naglavačke’, dovela je do toga da su uvjeti zapošljavanja sve složeniji, pogotovo za mlade ljude koji tek  kreću na tržište rada, koji se svakao žele zaposliti i time ostvariti mogućnost za rješavanje  stambenog pitanja i zasnivanja obitelji”, navela je Eni Šebalj.

“Kada govorim o mladima onda mislim na sve one od  18-30 godina na koje se često zaboravlja u programima. Nakon niza razgovora s  gospodarstvenicima, koji osim dugogodišnjeg poslovnog iskustva imaju izraženu i društveno  odgovornu komponentu, došla sam do zaključka da novo poslovno okruženje u kojem se  nalazimo iziskuje i drugačiji pristup što je bio motiv uvrštenja i dviju konkretnih mjere za  poticanje zapošljavanja mladih ljudi. Prva je jednokratna potpora tvrtkama u visini od 5.000  kn za prvo zapošljavanje mladih s područja Općine Matulji na minimalno godinu dana, a  druga potpora je za početak poslovanja u iznosu od 24.000 kn kroz period od 12 mjeseci,  koja se odnosi za sve pa tako i mlade koji po prvi put kreću u samozapošljavanje i  pokreću vlastiti posao”, rečeno je.

“Također, moramo misliti i na izvrsnost, stoga mi je u planu uvođenje  stipendija za doktorske studije. Iz iskustva kao roditelj troje djece, danas već mladih odraslih  ljudi, znam koliko je svima važno da nam mladi ostanu živjeti i raditi ovdje na području naše  Općine ili barem Županije. Zato je moj cilj osigurati mladima stanove za najam po povoljnim  cijenama koje ćemo sagraditi preuređenjem prostora koji su u vlasništvu Općine Matulji, a  koji se ne koriste i time nastaviti kontinuitet mog dosadašnjeg rada. Ovo je put da mladima  osiguramo mogućnost za osamostaljenje te da poboljšamo demografsku sliku u mjestima  gornjeg područja naše Općine čiji potencijal može biti u potpunosti ostvaren jedino  povećanjem broja stanovnika”, navela je Šebalj.

Osim prenamjene postojećih objekata, drugi cilj mog  programa je izgradnja POS stanova za mlade na zemljištu Općine Matulji sredstvima APN-a  kako bi mladi što jeftinije došli do vlastitog stana i ostali trajno živjeti ovdje u našoj  Općini. Cilj mi je i dodatno unaprijediti rad općinske uprave i učiniti je dostupnijom, pogotovo mladima kroz digitalno zaprimanje svih dokumenata i mogućnost praćenja  predmeta kod pojedinih službenika. Jedan od ciljeva je i uključenje mladih osoba u sva  općinska tijela, ali i procese odlučivanja, iz tog razloga na mojoj listi za Općinsko vijeće su i  mladi ljudi koje ravnopravno želim uključiti u donošenje svih odluka. U programu, koji ćemo  predstaviti na narednim konferencijama, smo predvidjeli i niz novih programa za obitelji i  djecu, od onih najmlađih do srednjoškolaca, zaključila je  Eni Šebalj.

 

(Zlatko M.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone