DUJMIĆ: UKIDANJEM PRIREZA POMAŽEMO GRAĐANIMA

25. ožujka 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije

Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije

OPATIJA – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić najavio je potpuno ukidanje gradskog prireza od 7,5% što bi građanima Opatije ostavljalo milijunske iznose u džepovima. Odluka bi se trebala naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

“Bit će to najsveobuhvatnija mjera kojom se izravno zahvaćaju svi zaposleni građani koji će to osjetiti na svojim osobnim dohodcima. Ukidanje prireza je nužan kako bi se zaštitio socijalni i ekonomski status opatijskih obitelji”, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Nakon te najave njegov oponent Fernando Kirigin, u prošlom sazivu zamjenik Dujmića i aktualni predsjednik Gradskog vijeća pitao je kako će to utjecati na gradski proračun i je li ukidanje prireza odgovorno ponašanje.

Gradonačelnik Dujmić je odgovorio: Odluka je ispravna i pomoći će građanima. Proteklu godinu završili smo s proračunskim viškom od gotovo 9 milijuna kuna i upravo ćemo zato dodatno pomoći sugrađanima ukidanjem 7,5% prireza na plaću. Ovom mjerom našim će građanima u novčaniku godišnje ostati čak 3,7 milijuna kuna.

Neki od bližih mjesta imaju prirez Rijeka 15, Pula 12, Crikvenica 10, Matulji 10, Pazin 9, Novi Vinodolski 7, Buje 6,  Rovinj 6, a u Opatiji ostaje z vidjeti hoće li se političko prepucavanje prelomiti preko leđa građana ili će građanima biti ukinut prirez.

(Zlatko M.)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone